Netherlands

Weer fors verlies voor Uber

-

Uber sluit opnieuw een zeer zwaar kwartaal af, waarin de totale omzet met 29 procent slonk. Wel groeide Uber Eats met 103 procent.

De totale omzet (inclusief verdiensten voor chauffeurs, de gross bookings) bedroeg 10,2 miljard tegen 15,7 miljard een jaar geleden. De ritten waren goed voor 3 miljard dollar tegen 12,1 miljard een jaar terug. Het aantal passagiers slonk enorm, van 99 miljoen naar 55 miljoen.

Maaltijdbezorger Uber Eats groeide daarentegen van 3,3 miljard naar 6,9 miljard dollar. Vracht groeide bescheiden naar 212 miljoen.

Voor Uber zelf ging de omzet naar 2,2 miljard, de grootste daling sinds de beursgang. Uber Eats leverde 1,2 miljard dollar op en ritten deden 790 miljoen.

Ook nu weer schrijft Uber rode cijfers: 1,8 miljard dollar, wel  grotendeels als gevolg van aandelencompensaties en reorganisatiekosten.

Uber ziet wel voorzichtig herstel in markten die door corona nagenoeg stillagen. In Frankrijk trok het aantal ritten weer aan, evenals in Hong Kong, Nieuw Zeeland en Zweden.

Ondanks de slechte cijfers, wist Uber toch nog een bedrijf over te nemen, namelijk Autocab, dat software voor het boeken van autoritten en dispatching aanbiedt. Autocab bestaat al dertig jaar en is actief in twintig landen.

Football news:

Sporting hernoemde de Academie ter ere van Ronaldo
Suarez zal 9 miljoen euro per jaar ontvangen op Letico
Liverpool zal niemand anders kopen in dit transfervenster
Semedu verhuist naar Wolverhampton voor 35 miljoen euro. Contract-tot de zomer van 2025
= = Clubcarrière = = Rakitic maakte zijn debuut voor het Kroatische Nationale elftal in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Kroatië. De 32-jarige middenvelder heeft zijn pensionering uit het nationale team aangekondigd. Hij speelde 106 wedstrijden voor het Kroatische nationale team en scoorde 15 doelpunten. Samen met het team won hij de zilveren medaille op het WK 2018. (') Gedetailleerde statistieken van raki zijn hier te vinden
In de Premier League, het record voor de doelpunten voor het weekend (bijna 5 in elke wedstrijd!). En dit moet nog worden gespeeld door Manchester City
PSG ligt voor op Manchester City in de strijd voor Coulibaly. Parijzenaars zijn bereid om ongeveer 82 miljoen euro voor hem te geven.Napoli verdediger Kalidou Coulibaly kan zijn carrière in Frankrijk voortzetten. Volgens De Telegraaf ligt de PSG voor op Manchester City in de strijd voor de 29-jarige. De Franse club is ervan overtuigd dat ze de Senegalese kunnen tekenen. De onderhandelingen bevinden zich in een vergevorderd stadium