Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Weekweerbericht: wisselvallig met nog geen warm lenteweer in zicht

Door onze nieuwsredactie

De komende week krijgen we te maken met verschillende weertypes, maar van warm lenteweer is nog geen sprake, schrijft Weerplaza.

Vanaf maandagavond tot dinsdagmiddag is het rustig en droog. Op maandag is er regelmatig zon. In de middag wordt het dan zo'n 7 graden. Maar er is ook een matige tot vrij krachtige noordwestenwind, waardoor het een aantal graden kouder kan aanvoelen.

Naast zonnige perioden trekken er vanaf de Noordzee buien over het land. Hierdoor is er kans op regen, hagel of natte sneeuw. Een enkele bui zou ook een klap onweer kunnen veroorzaken.

Dinsdag kans op lichte vorst

In de nacht naar dinsdag komt het op veel plaatsen tot lichte vorst, maar de kans op gladheid is klein. Op de meeste plaatsen zullen de wegen droog blijven. Bovendien blijven wegen veelal boven het vriespunt. Op lokale koude wegen, vooral op bruggen, is er een kleine kans op gladheid als er niet wordt gestrooid.

De kans is wel groot dat mensen hun autoruiten moeten krabben als ze dinsdagochtend met de auto naar hun werk willen gaan.

Dinsdag begint wel met wat zon, maar het raakt snel bewolkt. Tot de avond blijft het wel op veel plaatsen droog. Het wordt 8 tot 10 graden en in de avond en nacht naar woensdag valt regen.

Vanaf woensdag veel regen

Vanaf woensdag zijn er dagelijks veel wolken en regen. Het ene dagdeel kan het een aantal uren achter elkaar regenen. Maar het volgende dagdeel kan weer een mix zijn van buien en droge momenten met enkele opklaringen. Mogelijk zit er ook een keer een geheel droog dagdeel tussen.

Met wat geluk valt er meer regen in de nacht dan overdag, met pech is het overdag juist natter.