Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

We halen weer vaker geld uit de muur

Door Eva Schouten

Na jarenlange dalingen nemen we weer vaker en meer geld op van onze rekeningen. In 2022 gebeurde dat 8 procent vaker dan het jaar ervoor, blijkt uit cijfers van Betaalvereniging Nederland. Dat zal te maken hebben met het einde van de coronamaatregelen, waarbij contant betalen werd ontmoedigd. Mogelijk heeft het ook te maken met de torenhoge inflatie en dat je met contant geld meer zicht hebt op je uitgaven.

"De inflatie kan hier een rol in spelen", zegt een woordvoerder van Betaalvereniging Nederland. We namen ruim 26 miljard euro aan contanten op. "Dat is een stijging van 13 procent vergeleken met een jaar eerder."

In totaal ging er afgelopen jaar 282 miljard euro 'door onze handen' in contant geld, pin, iDEAL en creditcards. Eigenlijk gaat het om alle betalingen die we gedaan hebben, behalve overboekingen, automatische incasso's en after pay.

Het aantal betalingen met cash en kaarten, ook via je telefoon of smartwatch, is een stuk groter dan een jaar eerder en de bedragen die we uitgaven ook. "De inflatie speelt daar ook een rol in."