Netherlands

Wateroverlast én -pret door stevige onweersbuien

Plaatselijk noodweer heeft op verschillende plekken in het land tot wateroverlast geleid. In Wezep kwamen straten blank te staan. "Bij de dorpskerk ligt een meer voor de deur", zei journalist Stefan Verkerk tegen Omroep Gelderland.

Bij verschillende woningen in Wezep sloegen de stoppen door en zaten de bewoners zonder stroom. Voor sommigen was de vele regen erg welkom.

Deze jongeren hadden de grootste lol:

Ook in Lelystad en de Noordoostpolder kwam veel water naar beneden en bleef het onweer urenlang hangen.

Straten stonden blank, maar volgens Omroep Flevoland hoefde de brandweer niet in actie te komen.

Tussen Groningen en Groningen Europapark rijden geen treinen. Op het traject is de bliksem ingeslagen. Treinen van de NS rijden volgens de reisplanner niet, Arriva rijdt wel. RTV Noord meldt dat tussen Groningen en Assen snelbussen rijden. De NS verwacht dat de problemen rond 11.00 uur zijn opgelost.

Ook in Overijssel was het een 'flitsende' nacht, schrijft RTV Oost. Het onweer ging uren door. "Gevaarlijk was het niet", legt weerman Ton ten Hove uit. Het weer verandert de komende tijd wel. "Na de hitte krijgen we warmte."

De bliksemflitsen in Overijssel waren tot 100 kilometer ver te zien. "Het was optisch een bijzonder spectaculair fenomeen, vooral het hoge onweer. Dat zijn horizontale bliksemontladingen."

In Enkhuizen had de brandweer vannacht de handen vol aan wateroverlast, schrijft het Noordhollands Dagblad. Een winkel stond onder water en ook moest de brandweer meerdere laadplekken bij transportbedrijven leegpompen.

Football news:

Barcelona 's Interesse in Isak nam toe na Koeman' s benoeming. Larsson heeft een hoge dunk van de speler (Mundo Sebortivo)
Manuel Pellegrini: als je tegen Real Madrid en var speelt, is het te veel
PSV en Porto zijn geïnteresseerd in Barcelona middenvelder PUC. Volgens Mundo Deportivo willen PSV en Porto de club niet verlaten. De speler zelf is van plan om in de club te blijven en te vechten voor een plaats in het team. Puig heeft onlangs de Catalaanse directie op de hoogte gebracht van zijn onwil om Barca te verlaten, ondanks het feit dat hoofdcoach Ronald Koeman hem adviseerde om te vertrekken in bruikleen. De statistieken van de 21-jarige Spanjaard zijn hier te vinden
Puyol over Barcelona: als we het kampioenschap willen winnen, moeten we zeer goed presteren
Schalke heeft Wagner ontslagen. Het team heeft de Bundesliga niet meer gewonnen sinds januari
Iacini op 3:4 met Inter: zelfs een gelijkspel zou een oneerlijk resultaat, gezien hoeveel kansen Fiorentina maakte
Ramos Pro 3:2 met Betis: de scheidsrechter deed zijn best en deed niets met opzet