Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Warren Buffett praat met team Biden over bankencrisis

Auteur : Isa Davids

Warren Buffett sprak afgelopen dagen met het team van president Joe Biden. Beide partijen maken zich zorgen over de regionale bankencrisis, meldt persbureau Bloomberg.

Warren Buffett sprak afgelopen dagen met het team van president Joe Biden. Beide partijen maken zich zorgen over de regionale bankencrisis, meldt persbureau Bloomberg.
Warren Buffett sprak afgelopen dagen met het team van president Joe Biden. Beide partijen maken zich zorgen over de regionale bankencrisis, meldt persbureau Bloomberg. (ANP / EPA)

Deze week vonden er meerdere gesprekken plaats, waarbij het team van Biden en Buffett hun zorgen uitten over de bankencrisis, die zich langzaam ontvouwt. Het uiteenvallen van de Silicon Valley Bank en de Signature Bank heeft het vertrouwen in de sector flink aangetast. Aandelen in regionale banken bleven deze week dalen. De angst dat de trend doorzet is groot onder beleggers.

Het is niet de eerste keer dat de topbelegger en oprichter van investeringsfonds Berkshire Hathaway zich mengt in dit soort gesprekken. De miljardair geeft vaker advies bij huidige onrust op de financiële markt. Wat er precies tijdens deze vergaderingen is besproken, is volgens persbureau Bloomberg niet duidelijk.

Kredietcrisis

Buffett heeft ook vaker bedrijven uit de brand geholpen. Zo schoot hij Goldman Sachs in 2008 te hulp, na de ineenstorting van de Lehman Brothers in de aanloop naar de kredietcrisis. Ook in 2011 investeerde hij elf miljard dollar in het noodlijdende Bank of America. Dat de bedrijfstak zelf met oplossingen komt, is gunstig voor Biden. Uit angst voor politieke terugslag laat hij de belastingbetaler liever niet laten opdraaien voor de problemen binnen de financiële sector, meldt Bloomberg.

Eerder deze week schoten elf grote banken te hulp om de geplaagde First Republic Bank te redden. Hiervoor werd 30 miljoen dollar vrijgemaakt. Deze zet zou tevens goed zijn voor het vertrouwen in de sector, meldt Bloomberg.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen