Netherlands

Wandeling in plaats van 'reguliere' 4 mei-herdenking Morra en Lioessens

In Morra en Lioessens krijgt de 4 mei herdenking dit jaar een andere vorm: een wandeltocht langs huizen waar leden van het verzet of onderduikers woonden.

In tweelingdorp Morra/Lioessens komen in aanloop naar 4 mei houten beelden als markering bij huizen te staan die in de Tweede Wereldoorlog een link hadden met het verzet.

,,Hierdoor wordt duidelijk in welke panden in de oorlog onderduikers gezeten hebben of waar een lid van de Ondergrondse woonde’’, zegt initiatiefnemer Feike van der Zee. De markeringen blijven staan tot eind oktober.

Het project, met de titel ‘Maak de oorlog weer zichtbaar’, wordt op 4 mei geopend met een korte ceremonie bij de Petruskerk in Lioessens, even voor achten. Hierbij wordt onder andere een speciaal geschreven gedicht voorgedragen door Geart Tigchelaar, de Streekdichter van Noardeast-Fryslân, en een lied gezongen door Pytsje Wytsma.

Voor geïnteresseerden ligt bij de Petruskerk in Lioessens en de Hervormde kerk in Morra informatie over dit project klaar, inclusief een kaartje met alle locaties.

Football news:

Griezmann sprak met Hamilton en bezocht de Mercedes boxes tijdens de Spaanse Grand Prix
Barcelona vindt dat Neymar het gebruikt heeft. Hij zei dat hij wilde terugkeren, maar verlengde zijn contract met PSG (RAC1)
Aubameyang aan de Arsenal fans: we wilden je iets goeds geven. Het spijt me dat we niet konden
Atletico verloor niet in Camp Nou. Busquets' blessure is het keerpunt van de wedstrijd (en het kampioenschap race?)
Verratti blesseerde zijn kniebanden tijdens PSG training. Deelname aan de Euro is nog steeds in vraag
Neymar ' s contract in één foto. Mbappe wil hetzelfde
Manchester United wil Bellingham in de zomer tekenen, niet Sancho. Borussia niet van plan om te verkopen Jude