Netherlands

Wall Street sluit met stevige minnen

De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag met stevige verliezen gesloten. Net als bij beleggers in Europa, drukte het almaar verder stijgende aantal coronabesmettingen in de wereld op het sentiment. Wall Street bleef daarnaast in de ban van de politieke ontwikkelingen in Washington rond een nieuw coronasteunpakket voor de Amerikaanse economie.

De Dow-Jonesindex eindigde 2,3 procent lager op 27.685,38 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 1,9 procent tot 3400,97 punten en technologiegraadmeter Nasdaq daalde 1,6 procent tot 11.358,94 punten.

Het lukte opnieuw niet om tot overeenstemming te komen over een nieuw steunpakket. De economisch topadviseur van het Witte Huis, Larry Kudlow, zei dat de gesprekken tussen de Republikeinen en Democraten in het Congres trager verliepen, maar dat ze nog steeds doorgaan. Er zijn volgens Kudlow meer compromissen nodig om tot een akkoord te komen.

Speelgoedfabrikant Hasbro kwam met tegenvallende kwartaalcijfers en verloor ruim 9 procent. Branchegenoot Mattel leverde rond de 3 procent in. Koffie- en donutketen Dunkin’ Brands klom juist zo’n 16 procent na berichten dat het bedrijf gesprekken voert over een overname door de investeringsmaatschappij Inspire Brands, om zo van de beurs te verdwijnen.

Ook was er aandacht voor vliegtuigmaker Boeing en defensieconcern Lockheed Martin. China stelt sancties in tegen de Amerikaanse bedrijven die betrokken zijn bij wapenverkopen aan Taiwan. Peking beschouwt het feitelijk zelfstandige eiland Taiwan nog steeds als zijn territorium. Boeing ging op de beurs bijna 4 procent onderuit, Lockheed Martin zakte een kleine 2 procent.

Geruchten dat autofabrikanten Fiat Chrysler en PSA toestemming krijgen van Brussel om te fuseren, zorgden daarentegen voor weinig reuring bij beleggers. Het aandeel Fiat Chrysler bewoog amper in New York, eerder op de dag was er ook al weinig beweging te zien in de koers van PSA in Parijs. Peugeot-moeder PSA zou bereid zijn om productiecapaciteit van bestelwagens over te hevelen naar het Japanse Toyota.

De euro was 1,1809 dollar waard, tegen 1,1818 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 3,2 procent minder op 38,57 dollar. Brentolie zakte 3,1 procent in prijs tot 40,46 dollar per vat.

Football news:

Van Dijk-beste centrale verdediger van 2020, Trent-right, Robertson-left (ESPN)
Massimiliano Allegri: Ronaldo is een topspeler in termen van mentaliteit. Hij heeft elk jaar een nieuw doel.Voormalig Juventus hoofdcoach Massimiliano Allegri deelde zijn mening over striker Cristiano Ronaldo. Ik had veel sterke spelers, sterk qua mentaliteit. Bijvoorbeeld verdedigers Chiellini en Nesta, middenvelders Gattuso en Seedorf en forwards Ibrahimovic en Ronaldo. Ronaldo is qua mentaliteit een topspeler. In dit opzicht is het anders dan de andere. Hij won vijf gouden ballen, vijf overwinningen in de Champions League, één won de Euro Met Portugal. Het is moeilijk, en hij draagt altijd bij. Elk jaar heeft hij een nieuw doel zei Allegri
Borussia Dortmund presenteerde een collectie met Spongebob als onderdeel van een deal met Nickelodeon
Woodward zei dat het team veel werk te doen heeft om trofeeën te winnen. Wij begrijpen dat er nog veel werk aan de winkel is om de stabiliteit te bereiken die nodig is om trofeeën te winnen. In April heb ik gezegd dat we ons blijven inzetten voor versterking van het team, maar we zijn gedisciplineerd in de uitgaven tijdens de pandemie. Ik denk dat wij dit hebben bereikt dankzij de versterkingen die wij in de zomer hebben gemaakt. Onze totale netto-uitgaven sinds de zomer van 2019 zijn meer dan 200 miljoen euro - meer dan enige andere grote Europese club in deze periode. Wij zullen Ole blijven steunen met een geplande langetermijnaanpak voor werving die gericht is op de Zomertransportramen, aldus Woodward
Neuer-best goalie in 2020, Alisson-2nd, Oblak-3rd (ESPN)
Liverpool is geïnteresseerd in de 21-jarige Leipzig verdediger Konate.Liverpool is vastbesloten om zijn defensieve lijn te versterken. Volgens Bild-journalist Christian Falk zijn Merseysiders geïnteresseerd in de verdediger van RB Leipzig Ibrahima Kenate. De Rods hebben ook een belang in DAIO Upamecano, die door Leipzig wordt gewaardeerd op 40 miljoen euro. De 21-jarige Konate, wiens contract afloopt in 2023, heeft vier wedstrijden gespeeld in de Bundesliga. De statistieken van de Fransman zijn er
Ik wacht op Golovin. Maar misschien is het beter om nog een week of twee te wachten Monaco manager Niko Kovac heeft gesproken over de terugkeer van middenvelder Alexander Golovin na een blessure. Wanneer denk je dat Alexander Golovin terug zal keren naar het veld? Alexander is op de goede weg. Ik sprak onlangs met de medische staf en ze adviseerden me hem niet terug te jagen omdat de verwonding ernstiger was dan aanvankelijk dacht. Hoe dan ook, ik wacht op hem omdat hij een geweldige speler is. Maar we hebben tot nu toe goede resultaten, dus het is misschien beter om nog een week of twee te wachten om het risico te vermijden zei de coach