Netherlands

Wall Street lager op onzekerheid steunpakket VS

De aandelenbeurzen op Wall Street zijn dinsdag in de min geëindigd. Beleggers maken zich zorgen om het uitblijven van een nieuw steunpakket vanuit de Amerikaanse overheid aan. De olieprijs zakte ondertussen flink uit angst dat de vraag de komende maanden relatief laag blijft vanwege een langzamere groei van de wereldeconomie dan eerder verwacht. Ook werd uitgekeken naar het debat tussen president Donald Trump en diens Democratische uitdager Joe Biden.

De Dow-Jonesindex leverde 0,5 procent in tot 27.452,66 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte ook 0,5 procent en kwam uit op een stand van 3335,47 punten. Techbeurs Nasdaq werd 0,3 punten lager gezet, op 11.085,25 punten.

Gesprekken tussen Democratische politici en president Trump over een steunpakket van 2,2 biljoen dollar leiden vooralsnog tot niets. Deze week wordt gezien als cruciaal om een akkoord te bereiken. Beleggers vrezen tegelijkertijd dat de economie zonder nieuw steunpakket flinke klappen kan krijgen nu het coronavirus weer om zich heen grijpt. Er zijn wereldwijd inmiddels 1 miljoen coronadoden gevallen.

De olieprijzen gingen ook flink omlaag door de angst voor een langzamer herstel. Dat zou betekenen dat de vraag naar olie langer op een relatief laag niveau blijft. Een vat Amerikaanse olie kostte 3,9 procent minder op 39,00 dollar. Brentolie daalde 3,9 procent in prijs tot 40,78 dollar per vat. Oliereuzen ExxonMobil en Chevron daalden tot 2,9 procent.

Uber leverde 0,4 procent in. Het taxibedrijf zou azen op de aankoop van Free Now, de autodeeldienst van de Duitse autobouwers Daimler en BMW. Met de aankoop zou het bedrijf zijn marktaandeel in Europa en Latijns-Amerika flink vergroten.

Het Franse luxeconcern Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) spant een rechtszaak aan tegen de Amerikaanse juweliersketen Tiffany (min 0,2 procent) vanwege de mislukte overnamedeal ter waarde van meer dan 16 miljard dollar af. LVMH beticht Tiffany van slecht management tijdens de coronacrisis.

JPMorgan Chase kreeg een boete van 920 miljoen dollar vanwege marktmanipulatie bij de handel in metalen en Amerikaanse staatsobligaties. De bank zet daardoor een verlies in de boeken en daalde 0,8 procent.

Maker van vleesvervangers Beyond Meat steeg 9,5 procent. De burgers van het bedrijf komen bij meer winkels van Walmart in de schappen te liggen.

De euro noteerde op 1,1740 dollar, tegen 1,1721 dollar bij de slotbel in Europa.

Football news:

Ik hoop dat Alaba een contract tekent met Bayern. Onze club is een van de beste ter wereld
Messi gaf Barca alles, bracht ze naar de top. Hij werd niet behandeld op de manier die hij verdiende.De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over het verhaal toen Lionel Messi Barcelona wilde verlaten
Ik hoop m ' n stempel op Juve te drukken. We zullen grote resultaten bereiken
De Coach van Benfica: Ik wil niet dat we eruit zien als de huidige Barcelona, Het heeft niets
Ik ben gelukkig in Manchester City. Ik hoop hier te blijven
Fabinho zal niet spelen met West ham als gevolg van blessure
Maradona was de beste in zijn tijd. De beste Messi