Netherlands

VWS begint campagne om waarde van ouderen te belichten

De overheid begint in het najaar met een campagne op internet over de beeldvorming van ouderen, schrijft zorgminister Hugo de Jonge aan de Tweede Kamer. De coronacrisis bracht volgens hem een soms polariserende discussie tussen leeftijdsgroepen op gang. De campagne van het ministerie van Volksgezondheid „zal de waarde van ouder worden benadrukken.”

Daarnaast zullen tientallen organisaties via het zogeheten pact voor de ouderenzorg mee gaan denken over de dingen die belangrijk zijn bij het ouder worden. Er komt hiervoor een website, waarop ook allerlei thema’s zullen worden besproken en initiatieven worden genomen. Wat De Jonge betreft, zal het hierbij ook gaan over levensbeëindiging bij ouderen die niet ernstig ziek zijn. Ook moet er meer aandacht en hulp komen voor mensen met psychiatrische problemen die een doodswens hebben.

In de brief geeft hij nogmaals aan dat het kabinet niet zal overgaan tot een uitbreiding van de euthanasiewet of een wettelijke regeling voor een levensbeëindiging voor mensen die niet uitzichtloos ziek zijn maar vinden dat zij een „voltooid leven” hebben. In de Tweede Kamer heeft D66 inmiddels een initiatiefwetsvoorstel ingediend om dit wel te regelen.

Uit onderzoeken kwam naar voren dat ongeveer 10.000 mensen een langdurige en actieve wens tot levensbeëindiging hebben, veelal ouderen. De Jonge noemt dat ernstig, maar vindt het ook invoelbaar als mensen de regie willen hebben over hun laatste levensfase. „Zelfbeschikking is echter geen absolute waarde. De overheid heeft de positieve verplichting het recht op leven te beschermen.”

Hij noemt het een maatschappelijke opgave maar ook een taak van het kabinet om in te zetten op een samenleving waarin ouderen een volwaardige rol hebben en goede zorg, steun en huisvesting krijgen.

Football news:

La Liga President op Messi ' s vertrek: het zal geen drama voor ons zijn. En zijn reputatie zal eronder lijden
Ronaldo is een fan van de UFC. Het steunen van Khabib, training met Conor, aangemeld voor alle top fighters
Alleen Milaan heeft dit seizoen geen punten verloren in de top 5 van de Europese competities. Aston Villa verloor 0:3 in het team van coach Dean Smith. Alleen AC Milan heeft dit seizoen dus geen punten verloren in de top 5 van de Europese competities. Het team van coach Stefano Pioli heeft vier overwinningen in vier wedstrijden. Op maandag, de wedstrijd met Roma in de vijfde ronde van de Serie A. Liverpool in Birmingham uitgewist: 2:7 uit Aston Villa, Klopp zei dat hij de geschiedenis niet wilde herschrijven
We maakten een spel over Khabib - vechten voor hem en proberen te vullen Geiji
Tebas about klasiko: het spel van de beste teams ter wereld. De belangrijkste wedstrijd van clubvoetbal
Leeds forward Bamford scoorde een hattrick. Hij heeft 6 doelpunten in 6 wedstrijden in de Premier League. De 27-jarige striker heeft 6 doelpunten in 6 wedstrijden. Hij is een van de top 4 topscorers in de Premier League dit seizoen - leidende zoon Heung-Min Uit Tottenham en Dominic Calvert-Lewin uit Everton (elk 7 goals). Liverpool ' s Mohamed Salah heeft ook 6 doelpunten. Het is vermeldenswaard dat Bamford voor dit seizoen slechts één doelpunt had in de Premier League, die hij scoorde voor Middlesbrough in het seizoen 2016/17. In de eerste helft van dat seizoen speelde hij voor Burnley, waar hij niet scoorde. In de Premier League speelde hij ook voor crystal Palace en Norwich in het seizoen 2015-16
Moyes over de toeschouwers in de stadions: mensen kijken wedstrijden in bioscopen, waarom kunnen ze het niet op straat doen? West ham manager David Moyes is van mening dat het noodzakelijk is om de fans terug te brengen naar de stands. Ik heb deze week naar de Europese bekerwedstrijden gekeken en de menigte in verschillende landen gezien. Het is moeilijk te geloven dat we dit niet kunnen doen. Ik denk niet dat iemand van ons 500 of 1.000 mensen terug in de stadions wil. Je hebt een goed percentage van de capaciteit nodig-25 of 30. Waarom kunnen andere landen dit doen en wij niet? Mensen gaan naar de wedstrijd kijken in een bioscoop niet ver van hier, waarom kunnen we niet Buiten zitten en het doen?Moyes zei