Netherlands

Vreedzaam protest in Beiroet loopt opnieuw uit op geweld

Voor de tweede dag op rij hebben de Libanese autoriteiten hard ingegrepen tegen de aanhoudende anti-regeringsdemonstraties in de hoofdstad Beiroet. Opnieuw werden traangas, rubberen kogels en waterkanonnen gebruikt tegen de betogers. Net als zaterdagavond vielen er verscheidene gewonden.

Het geweld valt samen met een ontmoeting van de Libanese president Aoun met de gevestigde politieke partijen over een nieuwe regering. De verwachting is dat de onlangs afgetreden premier Hariri daarin opnieuw wordt aangesteld als premier, tot groot ongenoegen van de demonstranten.

Oud-premier Saad Hariri stapte eind oktober op na grootschalige protesten tegen corruptie en wanbeleid. De demonstranten beschuldigen met name de Libanese politieke elite daarvan en ze willen Hariri daarom absoluut niet zien terugkeren als premier. Ze eisen een regeringsleider die geen banden heeft met de bestaande politieke partijen.

"Saad, Saad, Saad, laat die droom nou maar los", scandeerde de menigte. Duizenden demonstreerden vreedzaam, maar een deel van de betogers bekogelde de veiligheidsdiensten met flessen water, stenen en vuurwerk. Ook wierpen ze op de wegen naar het parlement barricades op.

Hoewel de protesten in Libanon sinds oktober grotendeels geweldloos zijn verlopen, zijn de spanningen de laatste tijd opgelopen. Er is onenigheid tussen demonstranten en aanhangers van de sjiitische groeperingen Hezbollah en Amal. Ook is er veel woede over het harde ingrijpen van zaterdagavond en wil een deel van de demonstranten de confrontatie met de autoriteiten opzoeken.

Behalve in Beiroet gebeurde dat gisteravond ook in het noorden van het land, waar volgens staatsmedia kantoren van twee grote politieke partijen in brand werden gestoken. Ook werd een lokaal kantoor van een andere partij bestormd.

Football news:

Conte op 4:3 met Fiorentina: onder de indruk van Inter ' s aanval. We hadden niet genoeg evenwicht, we betaalden er voor
Zidane about 3:2 met Betis: real kan beter en will. Een moeilijk spel, maar we geloofden in winnen tot het einde.We weten dat we beter kunnen worden, en we zullen het doen. We begonnen de wedstrijd goed, maar na 15 minuten, het scoren van een doelpunt, we vertraagd een beetje. We spelen beter als we vooruit gaan en proberen de uitkomst van de wedstrijd te bepalen
Dest nam afscheid van de Ajax spelers en zal vandaag naar Barcelona vliegen (Gerard Romero)
Vidal maakte zijn debuut voor Inter in de wedstrijd tegen Fiorentina
Barcelona zal Zinchenko alleen overwegen als Firpo vertrekt.Manchester City verdediger Alexander Zinchenko kan van Team veranderen
De scheidsrechter na VAR voor een overtreding op Jovic verwijderde verdediger Betis Emerson
Lampard verving Kepu, maar kreeg 0-3 van West Brom in de eerste helft. Toen kwam Chelsea bij elkaar en gaf een comeback van het weekend: alleen de leerlingen scoorden