Netherlands

Vraag naar uitzendkrachten nog altijd lager dan in 2019

De vraag naar uitzendkrachten ligt nog altijd duidelijk lager dan een jaar eerder. Tegelijkertijd is de daling op jaarbasis minder hevig dan in eerdere meetperiodes, meldt de brancheorganisatie voor uitzendbedrijven ABU.

In de periode van 10 augustus tot en met 6 september daalde het aantal uren dat uitzendkrachten werkten met 14 procent. De omzet die daarmee werd behaald, lag 9 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. In april en mei, de eerste volle maanden waarin in Nederland lockdownmaatregelen van kracht waren, nam het aantal gewerkte uren nog met bijna 24 procent af.

In de meest recente meetperiode was vooral in de technische sector de vraag naar uitzendkrachten laag. Het aantal uren daalde hier met 31 procent en de omzet met 23 procent.

Uitzendwerk en andere soorten van inzet van flexibel werk gelden vaak als barometer van economische ontwikkelingen. Bij recessies worden op de arbeidsmarkt uitzendkrachten vaak als eerste geraakt. Als er sprake is van herstel, neemt vaak de werkgelegenheid onder flexkrachten toe.

Football news:

Qua structuur lijken Juve en Barcelona erg op elkaar. Koeman won de zaak en Pirlo legde de tactieken na de match
Alex telles heeft het coronavirus opgelopen
Manchester City heeft het plafond van Guardiola bereikt. Hij is nog steeds de baas dankzij zijn prestaties bij Barca
CSKA is gastheer van Dinamo Zagreb. Hoe zal de wedstrijd eindigen? CSKA is de enige Russische club die punten kan scoren in de tweede ronde van Europese competities. Weet je wie er wint?
Jose Mourinho: Ik wil graag bale ' s reputatie hebben. Hij heeft 4 Champions League, Ik heb slechts 2
Bruno heeft vanaf December 2018 meer assists in Manchester United salsera. Fernandes maakte zijn debuut in februari 2020
Messi is de Harry Potter van voetbal. Als hij klaar is, zal ik de Italiaanse ex-aanvaller Christian Vieri uit zijn bewondering voor de prestaties van Barcelona forward Lionel Messi na de League wedstrijd