Netherlands

Voormalig stafchef Biden techadviseur Witte Huis

-

Voormalig stafchef van Joe Biden Bruce Reed wordt de belangrijkste techadviseur van het Witte Huis na 20 januari. Reed was betrokken bij de California Consumer Privacy Act 2018. Privacyvoorvechters denken dat die wet een voorbeeld kan worden voor nationale wetgeving.

In de Californische wet staan regels die gelden voor het opslaan, verkrijgen, verwerken en verhandelen van persoonsgegevens en lijkt heel erg op de Europese privacywetgeving.

Reed (60) raakte betrokken bij de Californische privacycampagne in zijn hoedanigheid van strateeg voor Common Sense Media, een non-profit organisatie van Stanford University docent James Steyer.

Reed was stafchef van 2011 tot 2013 toen Biden vicepresident van de VS was. In die rol volgde hij Ron Klain op, die onlangs werd benoemd tot stafchef van het Witte Huis. Ook was Reed voorzitter van de Broad Foundation, een filantropische organisatie in Los Angeles.

Algemeen wordt verwacht dat president Biden strengere regelgeving introduceert voor techbedrijven.

Reed is een voorstander van het afschaffen van Sectie 230, die internetbedrijven beschermt tegen uitingen van gebruikers op hun platforms.

‘Als internetbedrijven advertenties verkopen die naast schadelijke inhoud worden weergegeven, moeten ze als medeplichtig worden beschouwd in de schade, schreven Steyer en Reed in een onlangs verschenen boek. “Als hun algoritmen schadelijke inhoud promoten, moeten ze verantwoordelijk worden gehouden voor het helpen herstellen van de schade’.

President Donald Trump is maandag dan toch de transitie naar zijn opvolger gestart.

Foto Pixabay

Football news:

West Ham heeft 33 miljoen euro geboden voor en-Nasiriyah. Sevilla weigerde West ham United in Januari de Sevilla Youssef al-Nasiri te verwerven. De Londenaren boden 33 miljoen euro samen met bonussen voor de 23-jarige Marokkaan, maar de Spaanse club weigerde, volgens Estadio Deportivo. Volgens een bron zal Sevilla aan het einde van het seizoen waarschijnlijk En-Nesiri verkopen om hun financiële situatie te verbeteren. West Ham, op zijn beurt, voor het sluiten van de winter transfer venster zal het aanbod te verhogen tot 40 miljoen. Met 12 doelpunten in 19 wedstrijden van het seizoen La Liga deelt en-Nesiri de kop in de goalscoring race met Luis Suarez (Attico). Meer informatie over de statistieken vindt u hier
Gattuso op 1:3 met Verona: je kunt niet zo spelen als Napoli wil terugkeren naar de Champions League
Sobolev op tedesco in Spartak: misschien zullen we het seizoen goed eindigen, en hij zal willen blijven
Liverpool ligt dicht bij de transfer van de Engelse U16 striker Gordon voor 1+ miljoen pond.Liverpool is dicht bij de aankoop van Derby striker Kade Gordon. In de strijd voor de 16-jarige speler van het Engelse U16 jeugdteam liggen de Merseysiders voor op Manchester United en Tottenham, meldt The Telegraph. Volgens de bron wordt de overdracht van Gordon geschat op meer dan 1 miljoen pond. Hij maakte zijn debuut voor Derby op 29 December 2020 in de wedstrijd tegen Birmingham (4-0) in de 89e minuut
Simeone on the leadership of Attico in La Liga: we denken alleen maar aan de volgende tegenstander
De voormalige verdediger van Inter, Schelotto, is verhuisd naar Argentijns racen
Kramaric scoorde het 74e doelpunt in de Bundesliga, waardoor Olic ' s record onder de Kroaten werd verbroken