Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Voormalig Liverpool-speler Leiva zet wegens hartprobleem punt achter loopbaan

Door onze sportredactie

Lucas Leiva heeft vanwege een hartprobleem noodgedwongen zijn loopbaan moeten beëindigen. De 36-jarige middenvelder van Grêmio, die jarenlang uitkwam voor Liverpool, kondigde zijn afscheid vrijdag aan op een persconferentie.

"Ik had me mijn einde als profvoetballer heel anders voorgesteld, maar mijn gezondheid komt op de eerste plaats", vertelde Leiva, bij wie het hartprobleem in december werd geconstateerd tijdens een reguliere medische test.

De artsen concludeerden na diverse onderzoeken dat het onverantwoord zou zijn als de middenvelder weer in actie zou komen. Wat er precies aan de hand is, vertelde Leiva niet.

De Braziliaan keerde afgelopen jaar terug bij Grêmio, de club waarvoor hij in 2005 debuteerde. In 2007 stapte de middenvelder over naar Liverpool, waarvoor hij liefst tien jaar zou spelen. Aanvankelijk kwam de Braziliaan zelden aan spelen toe op Anfield, maar na het vertrek van zijn concurrenten Xabi Alonso en Javier Mascherano groeide hij uit tot een vaste waarde.

Na zijn vertrek bij Liverpool in 2017 diende de 24-voudig Braziliaans international vijf jaar Lazio, voordat hij neerstreek op het oude nest, bij Grêmio.

"Ik eindig waar ik wilde eindigen, maar niet bepaald op de manier die ik had gewenst. Ik had goede hoop dat dit probleem zou kunnen worden opgelost, maar het mocht niet zo zijn", baalde Leiva.

Liverpool-spelers vieren de winst van de League Cup in 2012. Helemaal rechts staat Lucas Leiva.Foto: Getty Images