Netherlands

Voorarrest verlengd van man die in Drachten buurman van ex wilde steken

Een 19-jarige Assenaar die op 19 oktober in Drachten geprobeerd zou hebben de buurman van zijn ex-vriendin met een mes te steken, moet de behandeling van zijn strafzaak in de gevangenis afwachten. Dat bepaalde de rechtbank in Leeuwarden donderdagmiddag.

Het verzoek van de advocaat om het voorarrest van zijn cliënt te schorsen of op te heffen werd door de rechtbank afgewezen. De Assenaar, een azc-bewoner uit Iran, wordt ervan verdacht dat hij geprobeerd heeft de buurman van zijn ex met een knipmes te steken. De ex-vriendin had de verdachte gevraagd om weg te gaan. Toen de buurman de ex wilde helpen, vernielde de Assenaar diens bril.

Vervolgens zou hij een mes tevoorschijn hebben gehaald en daarmee in de richting van de buurman hebben gestoken. De verdachte beweerde dat hij alleen maar met het mes had gezwaaid om de buurman op afstand te houden. De buurman zou hem achtervolgd hebben en hem in de buik hebben gestompt.

De zaak staat op zitting op 24 maart, maar het is niet zeker of die datum gehaald zal worden. Het – psychologisch – onderzoek is nog niet afgerond. De Assenaar heeft één gesprek gehad met een psycholoog van het Nederlands Instituut voor Psychiatrie en Psychologie (NIFP). Vanwege personeelstekorten kampt het NIFP al een tijdlang met een achterstand.

Football news:

Massimo Moratti: de eigenaars van Inter hebben alles wat ze nodig hebben om Messi mee te nemen
Gagliardini op de wedstrijd met Shakhtar: ze zijn sterk, maar Inter is vastbesloten
De President van Attico Madrid bij het vertrek van de Champions League: niet onze avond. Ze hadden geluk om twee keer te scoren, we hebben een goed team
Verdediger Lyon van Marsal: we denken erover om de finale van de Champions League te bereiken. We hebben een grote kans om te winnen
Arsenal is een van de grootste clubs ter wereld. Ik ben hier om trofeeën te verzamelen
Messi ontmoet zijn opvolger, Lewandowski. Die naar de halve finale van de Champions League gaat, de beste ter wereld
Habib: in de finale van de Champions League zal PSG en Manchester City Spelen