Netherlands

Voor een etentje is zo’n grote Spaanse rijstschotel een waar feest

Maureen Belderink is hoofdredacteur van foodmagazine delicious. Ze kiest voor Zin spannende, kleurige en geurige gerechten op thema. Duik met haar de keuken in!

Voor een etentje met vrienden of familie is zo’n grote Spaanse rijstschotel een waar feest. Heerlijk en ultiem vakantie-eten. Zo maak je deze kruidige arroz met schaaldieren & geraspte courgette

Ingrediënten

hoofdgerecht (6-8 personen) bereiden ± 50 min

1 kg gemengde vis* en schelp- en schaaldieren
olijfolie
1 vleestomaat, in blokjes
2-3 kleine lichtgroene courgettes, geraspt
500 g paellarijst, bijv. arborio of bomba

bouillon
150 ml olijfolie
1 kg gemengde vis voor visbouillon (vraag aan uw visboer wat hij heeft)
1 groene peper, heel
2 plukjes saffraan
1 tomaat, gehalveerd
3 teentjes knoflook, in plakjes
2 uien, in stukken
½ bosje peterselie

picadillo
1 bosje peterselie
5 teentjes knoflook

ArrozBereiding

Doe voor de bouillon de olijfolie in een grote, ruime pan. Voeg de vis, groene peper, saffraan, tomaat, knoflook, ui en peterselie toe. Voeg zoveel water toe dat alles onder staat, zo’n 1½ l. Breng op smaak met zout. Kook de visbouillon 30-35 min. op laag vuur. Schuim af en toe af. Schenk door een zeef en laat afkoelen.
Hak voor de picadillo de peterselie en knoflook heel fijn in een kleine keukenmachine.
Doe de mosselen en schelpen in een ruime pan en voeg 1 el picadillo toe. Haal mosselen en andere schelpen die open gaan eruit en houd ze apart. Verhit een flinke scheut olijfolie in dezelfde pan, voeg de langoustines en garnalen toe en bak ze
5-10 min. aan. Haal uit de pan en bewaar. Voeg nu de vleestomaat toe en wat van de picadillo en de geraspte courgette. Roer goed. Voeg de rijst toe en schep om. Voeg de afgekoelde visbouillon beetje bij beetje toe en breng aan de kook. Breng evt. op smaak met zout. De rijst is in 16-18 min. gaar. De arroz mag een beetje ‘soepig’ zijn.
Meng vlak voor het einde de schelp- en schaaldieren erdoor en de rest van de picadillo. Besprenkel met nog wat olijfolie. Serveer dan meteen, de rijst moet al dente blijven en niet doorgaren!

* Wij gebruikten voor de arroz mosselen, vongole, langoustines, garnalen, inktvis en rode mul, maar andere vis en schaal- en schelpdieren kan ook. Kijk wat jouw visboer voor lekkere verse vis heeft.

Zin in meer?

In Zin 7 staan nog meer heerlijke, zomerse recepten. Dit nummer ligt nu in de winkel of bestel je eenvoudig online. Of vindt honderden recepten, tips, weetjes en adressen op deliciousmagazine.nl

Recept: Merijn Tol. beeld: Jeroen van der Spek. styling: Cyn Ferdinandus. bereiding: Victor Delaunay. m.m.v. Terra Masia, Terramasiainiza.com

Football news:

Inter zal Lautaro niet verkopen vanwege de contractsituatie. De prijs van de speler is 80-90 miljoen euro
Tebas over de Super League: deze hele situatie is een soort grap. Tenminste nu Real Madrid, Barcelona en Juve zijn genereuzer geworden
Als gevolg van de overdracht van Grealish Uit Man City, Bernardo Silva kan vertrekken. Sterling ' s toekomst is in twijfel
Jamie Carragher: als Liverpool niet versterkt, zal het moeilijk zijn om de stad van de top te gooien. En laten we niet vergeten Chelsea en Manchester United
Messi zal niet trainen met Barca totdat hij een contract ondertekent
Juventus tekent Santos voor Caio Jorge. Salaris-1,5 miljoen euro plus bonussen
Allegri op Juve: Ronaldo is vol enthousiasme. Dybala heeft een spierprobleem. Kulusevski moet worden toegevoegd