Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Voor Armin van Buuren was coronacrisis een zegen: ‘Zat tegen burn-out aan’ 

Voor Armin van Buuren was de coronacrisis “een zegen”. “Het klinkt heel raar om te zeggen, maar voor mij kwam het precies op het goede moment”, vertelde de 45-jarige dj vrijdagavond aan tafel bij Beau. Armin gebruikte de tijd om aan zichzelf te werken.

“Wat veel mensen niet weten, is dat ik al een sabbatical had gepland”, aldus de dj “Ik was mijn eigen staart achterna aan het rennen. Ik was best wel ongelukkig en denk dat ik tegen een burn-out aan zat. Ik ben een people pleaser en ik wilde graag iedereen tevreden houden. Ik wilde graag dat mijn crew het naar de zin had, dat mijn vrouw happy was en mijn kind happy. Ik vergat mezelf.”

Armin was te veel bezig met zijn omgeving. “En daardoor luisterde ik niet echt naar mezelf.” Als voorbeeld noemt Van Buuren de overleden artiest Avicii. “Een hoop jongens in de dance-industrie zitten met zichzelf in de knoop. Je merkt wel dat steeds meer mensen erover praten. Maar er is eigenlijk niets eenzamers dan in je eentje de hele wereld over toeren.” Van Buuren wil er niet over “zeiken”. “Er is wel een donkere kant van het leven als dj.”

Opeens een normaal leven

Tijdens de coronacrisis heeft hij eerst “heel veel geslapen”. “Ik had opeens een normaal leven. Ik was veel thuis voor de kinderen, ik ging naar de sportschool en voelde me helemaal top.” Toen ging de dj de studio in. “Ik had ineens weer een connectie met mezelf. Ik maakte weer de muziek die ik wilde maken. Dat heb ik gemist.”

Armin was ook een tijdje kwaad op zichzelf. “Ik dacht ook: wat loop ik nou te zeiken? Ik heb alles en ben ook dankbaar voor wat ik heb. Ik heb precies de baan die iedereen wil, dus wat loop ik nou te zeuren? Dat was heel moeilijk en toen ben ik heel erg met mezelf geconfronteerd.” De dj vond een uitweg in mediteren. “Vroeger had ik daar helemaal niets mee, maar nu begrijp ik waarom mensen dat iedere dag doen.”

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen