Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Volleyballers bereiken kwartfinales EK door zege in thriller tegen Duitsland

Door onze sportredactie

De Nederlandse volleyballers hebben zaterdag de kwartfinales van het EK bereikt. De ploeg van bondscoach Roberto Piazza won in Bari met de nodige moeite van Duitsland: 3-2.

Nederland vloog uit de startblokken en leek de Duitsers met een overtuigende zege naar huis te sturen. Maar onze oosterburen knokten zich knap terug in de wedstrijd, waardoor een vijfde set de beslissing moest brengen.

Daarin trok Nederland na een spannende strijd aan het langste eind. Sterspeler Nimir Abdel-Aziz zorgde met een harde klap voor het beslissende punt: 25-20, 25-23, 22-25, 18-25 en 15-12.

De overwinning van Nederland is uiteraard belangrijk met het oog op een eventuele Europese titel, wat in 1997 voor het laatst gebeurde. Maar het kan ook van belang zijn richting de Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs. In 2004 waren de Nederlandse mannen voor het laatst van de partij op de Spelen.

Oranje neemt het dinsdag in de kwartfinales op tegen Italië. De Zuid-Europeanen wonnen in de achtste finales met 3-0 van Noord-Macedonië.

De Nederlandse ploeg is bezig aan een sterk toernooi. In de groepsfase werd al afgerekend met Montenegro, Tsjechië, Denemarken en Noord-Macedonië. Oranje verloor alleen van wereldranglijstaanvoerder Polen.

Zo kunnen de volleyballers zich kwalificeren voor de Spelen

Lees meer over:

Volleybal