Netherlands

Volkswagen Groep omzeilt torenhoge boetes, koopt CO2-credits van MG

MG ZS EV

Het Volkswagen-concern gaat op slinkse wijze de torenhoge CO2-boetes te lijf. Het bedrijf heeft een overeenkomst met MG gesloten, waardoor het de afzet van het Chinese merk bij zijn verkoop kan optellen. Dat blijkt uit een registratie bij de Europese Unie, wat door electrive.com is opgemerkt.

De Duitsers betalen het concern SAIC een enorm bedrag voor de overeenkomst, die voor drie jaar is aangegaan. Het is puur een papieren oplossing voor Volkswagen om onder enorm hoge CO2-boetes uit te komen. De twee bedrijven staan los van elkaar en blijven absoluut gescheiden. De Duitsers tellen nu door de registratie in Brussel het verkoopvolume van MG bij dat van hun op. Daardoor pakt de gemiddelde CO2-waarde van het wagenpark van de Volkswagen Groep, met merken als Bentley, Audi en Lamborghini, veel gunstiger uit.

CO2-grens

De auto-industrie heeft enkele jaren geleden een afspraak met de Europese Commissie gemaakt. Daarin staat dat de gemiddelde CO2-waarde van het wagenpark per concern op 95 g/km ligt. Voor dít jaar dient al 90% van de verkochte auto’s aan de overeengekomen CO2-waarde te voldoen. Voor elke gram boven de grenswaarde van 95 g/km moet de autobouwer een boete betalen, wat in de honderden miljoenen euro’s kan lopen. De heren autobouwers mogen elektrische auto’s en plug-in hybride meer dan eenmaal opvoeren. Dit jaar telt een verkochte elektro-auto nog als twee verkochte modellen. Volgend jaar is dat 1,67 maal en in 2022 1,33 maal. Ook plug-in hybride-auto’s mogen in de berekening meerdere malen worden meegeteld. Daardoor drukken de twee categorieën het eindresultaat enorm.

Negatief beïnvloeden

Aangezien MG louter elektro-modellen levert, heeft het bedrijf geen probleem om aan de CO2-eis te voldoen. Volkswagen daarentegen, met Bugatti, Porsche en Bentley, heeft tal van modellen in het gamma die de grenswaarde negatief beïnvloeden. Door het MG-cijfer bij het Volkswagen Groep-resultaat te betrekken, komt de CO2-waarde lager uit.

MG ZS EV
MG ZS EV

Fiat met Tesla

Volkswagen is niet het enige of eerste concern dat deze constructie met een concullegae toepast. Fiat Chrysler Automobiles was Volkswagen voor. De Italianen hebben een overeenkomst met Tesla, dat tegen een financiële vergoeding zijn afzetcijfer onder FCA schaart.

MG Motor verkoopt met succes de ZS EV in Europa, hoofdzakelijk Groot-Brittannië, Frankrijk, Noorwegen en Nederland, en staat op het punt om een tweede model te introduceren.

Lees ook:

Reageer op artikel:

Volkswagen Groep omzeilt torenhoge boetes, koopt CO2-credits van MG

Football news:

Spider-man is een fan van Barcelona. Tom Holland werd gefotografeerd in een Catalaans t-shirt
Neymar maakte het wereldteam van 5 spelers. Er is geen keeper in it
Zidane over Barca ' s Reactie Na Classico: Real Madrid richt zich op hun doelen. Ik vind het niet erg om te praten
Klopp op 2:7 van Villa: de spelers reageerden zoals ik had verwacht. = = = Liverpool manager = = = Jurgen Klopp is blij met de reactie van het team op de verpletterende nederlaag van Aston Villa in de Premier League. Het gaat allemaal om de juiste reactie. Er zijn dingen in het leven die niet beïnvloed kunnen worden. Je kunt alleen maar beïnvloeden hoe je reageert. En ik hield van de houding van de jongens in deze situatie, om eerlijk te zijn
Ronaldo en Messi liggen voor op de rest. Niemand kan de helft doen van wat hij doet. De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over Juventus striker Cristiano Ronaldo en Barcelona voor Lionel Messi. Voor mij zijn deze twee superieur aan de anderen. Ik zie niemand hen naderen. Niemand kan de helft van wat ze doen vertelde Maradona aan France Football
Bartomeu heeft tijdens een vergadering van de Raad van bestuur van Barca geen ontslag genomen. Volgens verschillende Spaanse journalisten is de vergadering van de Raad van bestuur van de Catalaanse club afgelopen. Bartomeu nam geen ontslag uit de functie van President van Barca. Er werd gemeld dat Bartomeu en zijn team vandaag Barcelona kunnen verlaten. Eerder deed de Catalaanse club een beroep op de Generalitat (regering) Catalonië om de stemming, gepland voor 1 en 2 November, uit te stellen, maar werd geweigerd, ondanks de aanbevelingen van de regering om thuis te blijven en de noodtoestand opgelegd in de regio te midden van de coronavirus pandemie
Del Piero op de Juve-Barcelona wedstrijd: Pirlo zou 4-2-4