Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Volgens Elon Musk is Twitter nog maar 20 miljard dollar waard

Door onze nieuwsredactie

Elon Musk zegt dat Twitter nu ongeveer 20 miljard dollar (omgerekend 18,55 miljard euro) waard is. In oktober betaalde Musk nog 44 miljard dollar voor het sociale netwerk.

Musk stuurde een e-mail aan alle werknemers waarin hij waarschuwde dat Twitter in een kwetsbare financiële positie verkeert. Daarbij waarschuwde hij dat het op een gegeven moment slechts vier maanden zou duren voordat het geld op zou raken.

Volgens Musk waren de "radicale veranderingen" die hij na zijn overname doorvoerde dan ook nodig om een faillissement te voorkomen. Er vonden onder meer massaontslagen plaats.

In de e-mail stond ook informatie over het nieuwe 'aandelen compensatie programma' voor Twitter-medewerkers. Zij ontvangen voortaan aandelen in X Corporation. Dat is de holdingmaatschappij die Musk gebruikte om het bedrijf te kopen.

De aandelen worden toegekend op basis van de waarde van 20 miljard dollar. Hoewel de waarde van het bedrijf is gehalveerd blijft Musk positief over Twitter. In zijn e-mail schreef hij dat Twitter op een dag 250 miljard dollar waard zal zijn.

Lees meer over:

Twitter Elon Musk Tech