Netherlands

Volgende Honda HR-V staat in de startblokken

honda hr-v hrv

Exact een maand voor de officiële onthulling heeft Honda het startsein gegeven voor de teasercampagne van de nieuwe generatie HR-V. Op 18 februari trekt de autobouwer het doek van de compacte SUV.

Honda hecht veel waarde aan oude, traditionele namen en met de komst van de volgende generatie in het vooruitzicht, meldt de Japanse autobouwer alvast dat ook de komende editie HR-V gaat heten. Het is de tweede editie, nadat Honda enkele jaren geleden een nieuwe compacte SUV lanceerde onder een eerder gebruikte aanduiding. Feitelijk is het de derde maal dat Honda de aanduiding HR-V gebruikt. De afkorting duidde van 1998 tot 2006 een hoekige driedeurs -en latere vijfdeurs- crossover aan. De ‘Hi-rider Revolutionary Vehicle’ kreeg in Europa geen vervolg, maar de aanduiding keerde in 2013 terug op een nieuw model.

Coupé-lijn

De volgende editie is anders van lijn. De fabrikant kiest niet langer voor het bekende SUV-design maar voor een carrosserielijn dat meer aansluit op de huidige trend. De HR-V wordt een Coupé-SUV. Hij heeft een korter dak en de achterklep staat onder een kleinere hoek.

Louter elektro-ondersteuning

Op technisch vlak zet de auto eveneens een nieuwe stap. De compacte SUV, waarmee Honda de strijd aan gaat met de Nissan Juke, Renault Captur en Opel Mokka, krijgt de beschikking over een twee-motor hybride-aandrijflijn. Het is de eerste maal dat de SUV over de techniek zal beschikken. De CR-V en Jazz zijn al van elektro-ondersteuning voorzien, de Civic volgt. De Japanners bieden vanaf 2022 louter nog geëlektrificeerde modellen aan. In Europa, moet daar aan toe worden gevoegd.

Hybride-aandrijving

Honda doet nog niet uit de doeken over wat voor aandrijflijn de HR-V gaat beschikken. In de CR-V maakt de fabrikant gebruik van een 2.0-benzinemotor, in de Jazz, waarmee de vorige generatie zijn technische basis deelde, hangt Honda een 1,5 liter viercilinder motor. In beide gevallen met elektro-ondersteuning uiteraard. Bij de HR-V komt er zo goed als zeker een versie met voorwielaandrijving, alsmede een uitvoering met vierwielaandrijving.

Productie in voorbereiding

De Japanse autobouwer zal in de loop naar de onthulling meer details vrijgeven. Op 18 februari 2021 geeft het alles vrij. De huidige HR-V is inmiddels uit productie.

Reageer op artikel:

Volgende Honda HR-V staat in de startblokken

Football news:

Cavani is teruggekeerd naar de training en is waarschijnlijk om te spelen tegen Crystal Palace
Fabio Capello, Juventus speelde Rugby tegen de haven. Alleen Ronaldo en Chiesa kunnen een verschil maken in deze ploeg.Voormalig Juventus en Real Madrid manager Fabio Capello heeft zich uitgesproken over de prestaties van de Italiaanse club onder Andrea Pirlo
Neymar: ik postte hoe ik herstelde van mijn blessure, en ik kreeg geen berichten waarin stond, Wow, wat een professional. Geen PSG striker Neymar heeft uiting gegeven aan zijn ongenoegen over de aandacht die aan zijn herstelwerk wordt besteed
Ole Gunnar Solscher: het werk van de juryleden is zeer moeilijk en zonder extra druk. We moeten hun beslissingen nemen
Ik weet zeker dat Messi niet in Barca blijft als ik de verkiezing niet win. Hij geeft de club 30% van de omzet
Trent had Gerrard verafgood sinds hij een kind was, en hij speelde in een sprookje: hij kreeg de zorg van Steven en de armband van de kapitein. Het verhaal van een grote relatie
Hazard ' s herstel van de verwonding is vertraagd. Hij zal waarschijnlijk niet spelen tegen Atletico op Maart 7