Netherlands

Voetbalster Spitse is er over twee jaar gewoon bij op het EK

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Sherida Spitse is in 2022 gewoon van de partij op het EK in Engeland. Dat zei de recordinternational van Oranje na het veiligstellen van deelname aan dat eindtoernooi. Estland werd met 7-0 verslagen.

"Over twee jaar ben ik er gewoon bij", was Spitse stellig. "Ik ben nog maar 30 en vind het nog zo leuk. En zolang ik me fit voel en bijvoorbeeld goed herstel na wedstrijden ga ik net zo lang door totdat het klaar is. Maar dat gevoel heb ik nog lang niet."

Spitse was er al bij in 2009, op het eerste EK ooit voor de voetbalsters van Oranje. "Het contrast met nu is natuurlijk groot, want toen was er echt ontlading. Maar het blijft speciaal voor ons om kwalificatie af te dwingen, want hier knok je heel hard voor als team", bekende de middenveldster, die bij absentie van Sari van Veenendaal de captain was.

"Het was een makkelijke avond voor ons. Een aantal jaar geleden hadden we het moeilijker en dat laat zien dat we echt stappen hebben gemaakt. We hebben toch weer het EK gehaald en dat moet je toch maar even doen. En de manier waarop; we hebben mooie goals gemaakt en we zijn bijna niet op onze helft geweest."

Spitse, die al haar 179e interland speelde, nam tegen Estland uit een penalty de 4-0 voor haar rekening.

Football news:

Mourinho on The Best: Er is een invloed van clubs in de media en mensen die beter werken achter de schermen
Alderweireld zal 2-4 weken missen, Lamela kan volgende
Maradona stierf aan een hartstilstand (Clarin)
Diego Costa zal niet spelen met Lokomotiv als gevolg van diepe veneuze trombose in zijn rechterbeen
Kevin-Prince Boateng: racisme is er nog steeds, we zien het te vaak. Spelers proberen te praten, maar er is geen initiatief van FIFA en UEFA
Loko ' s wedstrijd in de Champions League wordt beoordeeld door een Sloveense die in de lente werd vastgehouden op een partij met drugs, wapens en prostituees
Inter is klaar om Eriksen te verkopen voor ongeveer 13,5 miljoen euro. De middenvelder werd aangeboden aan Arsenal