Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Voetbalkoppel Harder en Eriksson verhuist samen van Chelsea naar Bayern

Door onze sportredactie

De Deense voetbalster Pernille Harder en haar Zweedse partner Magdalena Eriksson hebben donderdag een driejarig contract getekend bij Bayern München. Het voetbalkoppel verhuist van Chelsea naar Beieren.

Harder werd in 2019 door Chelsea voor een recordbedrag van 300.000 euro overgenomen van VfL Wolfsburg. De Deense international was daarmee de duurste voetbalster ooit. In 2022 verbrak FC Barcelona het transferrecord met het aantrekken van Keira Walsh (400.000 euro).

"Ik had een goede tijd in de Bundesliga en kijk er naar uit om na drie jaar weer terug te keren", zegt de dertigjarige Harder op de site van Bayern München. "De manier waarop de Duitse nationale ploeg afgelopen zomer op het EK de finale bereikte, laat zien hoe de competitie zich heeft ontwikkeld."

Harder en Eriksson wonnen met Chelsea meermaals de Women's Super League en de FA Cup. In 2021 stond het duo in de Champions League-finale tegen FC Barcelona, die verloren werd met 4-0.

De 29-jarige Eriksson speelde sinds 2017 bij Chelsea en was naast verdediger ook aanvoerder. De Zweedse international speelde 185 wedstrijden in het shirt van de Londenaren. "Ik kijk er naar uit om mijn nieuwe teamgenoten te leren kennen, samen te winnen en mij te ontwikkelen", zegt Eriksson.

Bayern München stelden vorige week hun vijfde landstitel veilig door met maar liefst 11-1 te winnen van Turbine Potsdam. Daardoor bleef Bayern het Nederlands getinte VfL Wolfsburg, de kampioen van vorig jaar, twee punten voor.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.