Netherlands

Voetbalcompetitie Oekraïne gaat door ondanks corona-uitbraak

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

De Oekraïense voetbalcompetitie gaat komend weekeinde gewoon door hoewel bij een van de twaalf teams uit de Premjer Liha een groot aantal coronabesmettingen is geconstateerd. Het gaat om de club Karpaty Lviv uit het westen van het land. Bij "iets minder dan de helft" van de 65 geteste spelers en medewerkers zou het longvirus zijn aangetroffen. "Niemand heeft symptomen. Alles is normaal, de jongens voelen zich goed, maar het virus is er. Dus we kunnen nu even niets", zei Karpaty-middenvelder Jegor Nasarini bij tv-zender Futbol.

De Oekraïense competitie werd afgelopen weekeinde na de pauze vanwege het coronavirus hervat. Ook toen kwam Karpaty al niet in actie. De voetbalbond van het Oost-Europese land heeft ook de komende twee duels van de hekkensluiter uitgesteld. De streek rond Lviv is een van de zwaarst door het coronavirus getroffen gebieden in Oekraïne. Spelers en medewerkers van Karpaty zitten voor twee weken in quarantaine.

Football news:

De Heer Gasperini (PPE). - (it) mijnheer de Voorzitter, ik wil de Heer Gasperini gelukwensen met zijn verslag. Moesten we onze handen afhakken?
Sarri Pro 2:2 met Atalanta: we speelden met een van de beste teams in Europa op dit moment
Pep Guardiola: Manchester City heeft een plaats gewonnen in de Champions League op het veld. Ik hoop dat de UEFA ons toestaat te spelen
Atalanta breidde hun onverslagen streak uit tot 14 wedstrijden en staat op de derde plaats in de Serie A
Ronaldo scoorde zijn 27e doelpunt in de Serie A, waarmee hij een penalty maakte in de wedstrijd tegen Atalanta. Immobile heeft 29 ballen
Sterling scoorde 27 goals voor het seizoen en brak zijn record. Hij scoorde een hattrick tegen Brighton
Drie Atalanta spelers hebben 15+ goals gescoord in de Serie A seizoen. Dit is het beste resultaat sinds 1952