Netherlands
This article was added by the user Asher King. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Vliegbrevetten van piloten die van toestel wisselden in de lucht ingetrokken

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit Federal Aviation Administration (FAA) heeft de vliegbrevetten van twee piloten ingetrokken vanwege een stunt die ze uithaalden, meldt The New York Times. De twee probeerden boven de woestijn van de staat Arizona van vliegtuig te wisselen, maar één toestel stortte neer.

De twee piloten, Luke Aikins en Andy Farrington, voerden de stunt op 24 april uit namens Red Bull. Hoewel de stunt eindigde met een crash van een van de vliegtuigen, bleven de twee piloten ongedeerd.

Desalniettemin spreekt de FAA van een "roekeloze" en "ongehoorde" actie. Naast dat zijn vliegbrevetten werd ingetrokken, krijgt Aikins, die verantwoordelijk was voor de stunt, een boete van bijna 5.000 dollar (ruim 4.800 euro) vanwege het verlaten van de pilotenstoel. De luchtvaartautoriteit stelde na de stunt al een onderzoek in.

Aikins en Farrington vlogen met identieke toestellen de lucht in, om vervolgens op ruim 4 kilometer hoogte een vrije val naar beneden te maken. De piloten sprongen vervolgens uit hun toestel om de cockpit van het andere toestel te bereiken.

Het lukte Farrington echter niet om het vliegtuig van Aikins te bereiken, waardoor dat toestel ongecontroleerd naar beneden vloog en neerstortte in de woestijn van Arizona, ergens tussen de steden Phoenix en Tucson. Niemand was getuige van de crash. De twee piloten, die waren uitgerust met een parachute, bleven ongedeerd.

Red Bull spreekt van een "deels geslaagde stunt", omdat het Aikins wel lukte om het vliegtuig van Farrington veilig aan de grond te zetten.

36

Stunt met vliegtuigruil kilometers boven Arizona mislukt