Netherlands

Vlaggen in Nederland halfstok vanwege aanslag Nice

Foto: ANP

Op verschillende plekken in Nederland hangen vrijdag vlaggen halfstok vanwege de aanslag in Nice. In Utrecht hangt de stadsvlag halfstok op het stadhuis, voor het stadskantoor en bij wijkservicecentrum Vleuten-De Meern. “Utrecht staat naast Nice”, twittert de gemeente.

Op het stadhuis in Rotterdam gaat het om de vlag van Frankrijk die halfstok hangt. Ook in Arnhem hangt de vlag halfstok. “Arnhem rouwt na de barbaarse aanslag in Nice. Onze vlag hangt halfstok, met daarboven de onzichtbare vlag des doods: vóór de levens die wreed zijn weggenomen, tegen de agressor die vijandig tornt aan ons menswaardige geloof: liberté, égalité, fraternité. Want wij buigen niet”, twittert burgemeester Ahmed Marcouch. Hij heeft een foto van een halfstok hangende vlag van Nederland voor het stadhuis van Arnhem bijgevoegd.

In Nice viel een 21-jarige Tunesiër donderdagochtend met een mes mensen aan bij een kerk. De man had volgens de autoriteiten een koran, twee telefoons en drie messen bij zich en schreeuwde “Allahu Akbar” (God is de grootste). Hij sneed de kelen door van een vrouw (60) en een 55-jarige man die in de kerk werkte. Ook stak hij een 44-jarige vrouw. Zij kon vluchten, maar overleed later alsnog aan haar verwondingen.

Football news:

Samuel Eto ' o: Als Ik Ramos kon tekenen bij Barca, zou ik er niet aan twijfelen. PSG hij zou helpen winnen van de Champions League
Oekraïne zit nog steeds vast (wachtend op de afslag van de 3e plaats), Nederland - 9 van de 9, Oostenrijk in 1/8 zal spelen met Italië: de resultaten van groep C:
Oekraïne eindigde derde in Groep C. Het is 4e in de ranglijst van derde teams
Wijnaldum versloeg van Basten en Kuyt op de Nederlandse doelpuntenlijst. Hij haalde Ronaldo en Schick in in de Euro sniper race
Laporta droomt ervan dat Messi en Ronaldo samen voor Barca spelen. Voor de spits, Juve kan geven Griezmann, Coutinho of Roberto (As)
Man City zijn klaar om Sterling, Jesus en Laporte in de deal voor Kane op te nemen
Oostenrijk middenvelder Baumgartner botste met Oekraïense Zabarny, scoorde vervolgens een doelpunt en werd vervangen door een hoofdblessure