Netherlands

Vlaggen halfstok om terreur in Nice: 'In rouw na barbaarse aanslag'

Op verschillende plekken in Nederland hangen vrijdag vlaggen halfstok vanwege de aanslag in Nice. Daar viel een 21-jarige Tunesiër donderdagochtend met een mes mensen aan bij een kerk. Drie mensen kwamen daarbij om het leven.

In Utrecht hangt de stadsvlag halfstok op het stadhuis, voor het stadskantoor en bij wijkservicecentrum Vleuten-De Meern. “Utrecht staat naast Nice”, twittert de gemeente. Op het stadhuis in Rotterdam gaat het om de vlag van Frankrijk die halfstok hangt.

Lees ook: Koningspaar geschokt door aanslag in Nice: ‘Ons hart gaat uit naar alle betrokkenen’

‘Levens wreed weggenomen’

Ook in Arnhem hangt de vlag halfstok. “Arnhem rouwt na de barbaarse aanslag in Nice. Onze vlag hangt halfstok, met daarboven de onzichtbare vlag des doods: vóór de levens die wreed zijn weggenomen, tegen de agressor die vijandig tornt aan ons menswaardige geloof: liberté, égalité, fraternité. Want wij buigen niet”, twittert burgemeester Ahmed Marcouch. Hij heeft een foto van een halfstok hangende vlag van Nederland voor het stadhuis van Arnhem bijgevoegd.

Kelen doorgesneden

De 21-jarige Tunesiër had volgens de autoriteiten een koran, twee telefoons en drie messen bij zich en schreeuwde “Allahu Akbar” (God is de grootste). Hij sneed de kelen door van een 60-jarige vrouw en een 55-jarige man die in de kerk werkte. Ook stak hij een 44-jarige vrouw. Zij kon vluchten, maar overleed later alsnog aan haar verwondingen.

Lees ook: ‘Aanval zoals in Nice kan ook in Nederland gebeuren’

De politie schoot de aanvaller uiteindelijk neer. Agenten hebben daarmee vermoedelijk voorkomen dat de man nog meer slachtoffers kon maken, zei een aanklager donderdagavond.

Redactie/ANP

Football news:

Andriy Shevchenko: Oekraïne met zo ' n niveau van spelen als in de eerste helft-er is niets te doen in de Play-offs
David Alaba: iedereen zag Italië Spelen. Maar ik geloof dat alles mogelijk is in het voetbal
Spanje is vreselijk. Ze gaan alleen van links naar rechts. Van der Vaart over Euro 2020
Dembele kan 3 maanden missen als gevolg van een knieblessure. De middenvelder kan worden bediend op
Oostenrijk coach Foda: Italië heeft in tijden niet verloren, maar misschien komt de tijd dat ze opnieuw zullen verliezen
Baumgartner op de Oostenrijkse playoff exit: ik snap het nog steeds niet, mijn hoofd doet veel pijn. Maar we maakten geschiedenis
Kroos over het gesprek met Ronaldo na de eurowedstrijd: ik vroeg hem hoe het met hem ging in Italië. Ik was blij om je te zien