Netherlands

Vitesse wint van FC Groningen en houdt aansluiting bij de top

Eredivisie De Arnhemmers bekronen een succesvolle week door in eigen huis met 1-0 af te rekenen met het stugge FC Groningen. Riechedly Bazoer scoorde de enige goal.

Vitesse heeft ook de vijfde wedstrijd in 2021 gewonnen. Vier dagen na de bekerzege tegen ADO Den Haag (2-1) was de Arnhemse ploeg op eigen veld met 1-0 te sterk voor FC Groningen. Eerder deze maand rekende de verrassende formatie van de Duitse coach Thomas Letsch ook al af met FC Emmen, FC Utrecht en Heracles Almelo.

Dankzij de sterke reeks in januari blijft Vitesse goed meedoen in de strijd om de bovenste plaats, Met 41 punten staan de Arnhemmers weer op gelijke hoogte met koploper Ajax, dat zondag aantreedt bij Fortuna Sittard.

Vitesse was de betere ploeg, maar had aanvankelijk moeite om grote kansen af te dwingen tegen de stugge Groningers. Van de Albanese aanvaller Armando Broja ging de meeste dreiging uit, maar hij was nogal ongelukkig in zijn doelgerichte acties. Subtopper FC Groningen, met de teruggekeerde Mike te Wierik (ex-Derby County) meteen in het basisteam, was amper gevaarlijk.
Dankzij Riechedly Bazoer ging Vitesse met een voorsprong de rust in. De oud-Ajacied knalde in de 36e minuut via de onderkant van de lat raak (1-0).

Na de pauze verzuimde Vitesse afstand van FC Groningen te nemen. Daardoor bleven de noorderlingen geloven in een positief resultaat. Aanvaller Jørgen Strand Larsen kon deze keer zijn ploeg echter niet van dienst zijn. (ANP)

Football news:

Cavani is teruggekeerd naar de training en is waarschijnlijk om te spelen tegen Crystal Palace
Fabio Capello, Juventus speelde Rugby tegen de haven. Alleen Ronaldo en Chiesa kunnen een verschil maken in deze ploeg.Voormalig Juventus en Real Madrid manager Fabio Capello heeft zich uitgesproken over de prestaties van de Italiaanse club onder Andrea Pirlo
Neymar: ik postte hoe ik herstelde van mijn blessure, en ik kreeg geen berichten waarin stond, Wow, wat een professional. Geen PSG striker Neymar heeft uiting gegeven aan zijn ongenoegen over de aandacht die aan zijn herstelwerk wordt besteed
Ole Gunnar Solscher: het werk van de juryleden is zeer moeilijk en zonder extra druk. We moeten hun beslissingen nemen
Ik weet zeker dat Messi niet in Barca blijft als ik de verkiezing niet win. Hij geeft de club 30% van de omzet
Trent had Gerrard verafgood sinds hij een kind was, en hij speelde in een sprookje: hij kreeg de zorg van Steven en de armband van de kapitein. Het verhaal van een grote relatie
Hazard ' s herstel van de verwonding is vertraagd. Hij zal waarschijnlijk niet spelen tegen Atletico op Maart 7