Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Vijf doden en tientallen gewonden bij raketaanval op flat Dnipro

Reuters

In de Oost-Oekraïense stad Dnipro zijn bij een raketaanval op een flatgebouw zeker vijf mensen om het leven gekomen. Volgens de gouverneur zijn er ook 27 mensen gewond geraakt. De aanval gebeurde vandaag, met het Orthodox Nieuwjaar.

De Oekraïense president Zelensky heeft op Twitter zijn medeleven betuigd met de slachtoffers. Hij zegt dat het puin nog wordt opgeruimd en dat "we vechten voor elke persoon, elk leven". Bij de tweet plaatste hij een video van de schade aan de flat.

Het is de eerste aanval onder het bevel van de net aangestelde Russische bevelhebber Gerasimov. Militaire bloggers en analisten verwachtten bij zijn aanstelling dat hij de strijd zou gaan opvoeren. Hoe precies was op dat moment nog niet duidelijk.

Ook raketten op andere steden

Ook andere steden in verschillende gebieden van Oekraïne zijn bestookt met Russische raketten. In Charkov, in het oosten, en Lviv, in het westen, waren de raketten gericht op essentiële infrastructuur, melden lokale functionarissen.

En in de hoofdstad Kiev waren luchtverdedigingssystemen en kritieke infrastructuur het doelwit, zegt de burgemeester.

In Dnipro werden verschillende mensen onder het puin vandaan gehaald:

Rusland heeft de afgelopen maanden geregeld de vitale infrastructuur aangevallen in Oekraïne, zoals energiecentrales, gasleidingen en kerncentrales. Daardoor komen soms miljoenen mensen zonder elektriciteit en warm water te zitten in de koude winter.