Netherlands

Vijf arrestaties om diefstal 46 wapens uit huis Desi Bouterse

In Suriname zijn vijf verdachten aangehouden in verband met de geruchtmakende diefstal van wapens uit het huis van de Surinaamse oud-president Desi Bouterse, afgelopen juni. Een van de gearresteerden werkt als politieagent.

Het Surinaamse Openbaar Ministerie heeft een lijst van de gestolen buit prijsgegeven. Het gaat in totaal om 46 wapens, waaronder twee raketwerpers, 25 kalasjnikovs en een mitrailleur. Daarnaast is er een lading munitie ontvreemd.

Het is onduidelijk waarom Bouterse zoveel wapens in zijn huis had liggen. Overigens bleken de dieven niet alles te hebben meegenomen. De militaire politie heeft later de wapens ingenomen die waren achtergebleven in het huis van Bouterse. Ook heeft de minister van Defensie de regels aangescherpt voor het verstrekken van wapens aan "derden en onbevoegden".

"Het Openbaar Ministerie laat weinig los, maar er wordt veel gespeculeerd over de zaak", zegt NOS-correspondent Nina Jurna. Zo schreef een columnist van StarNieuws donderdag dat het een "publiek geheim" is dat de zelfmoord van kleinzoon Walter Bouterse, één dag voor de aangifte van de diefstal, te maken zou hebben met de wapenroof.

Bouterse verhoord

Direct na de diefstal op 23 juni deed Bouterse aangifte; afgelopen week is hij voor het eerst verhoord. Maandag zal hij opnieuw worden ondervraagd.

Het onderzoek naar de wapendiefstal wordt geleid door een speciaal team, bestaande uit leden van het OM, de politie en de militaire politie. Ook Interpol is betrokken bij het onderzoek. Naast mogelijke getuigen worden ook medewerkers van het wapendepot van het Surinaamse leger verhoord, melden Surinaamse media.

Bouterse was tot vorig jaar president van Suriname. Op dit moment wordt hij vervolgd voor zijn rol bij de Decembermoorden in 1982, toen hij bevelhebber van het Surinaamse leger was. Er is 20 jaar geëist; op 30 augustus doet de krijgsraad uitspraak.

Football news:

Dybala en Morata hebben spierblessures. Ze zullen niet spelen met Chelsea en Torino
Neville bekritiseerde de spelers voor verontschuldigingen in sociale netwerken in de stijl van Bruno: hun PR mensen creëren nep persoonlijkheden
Watzke over Sancho bij Manchester United: het doet me pijn dat hij niet zo vaak wordt gebruikt
De UEFA heeft afstand gedaan van de zaak tegen de oprichters van de Super League-Barca, Real Madrid en Juventus
Agnelli over de Super League: de waarden ervan zullen de stabiliteit van de voetbalindustrie garanderen.Juventus President Andrea Agnelli sprak over het belang van de Europese Super League voor het voetbal en publiceerde een open brief aan de aandeelhouders van de club. Dit is niet het spreekgestoelte van waaruit je opnieuw moet praten over de redenen voor de oprichting van de Super League, maar dit is een geschikte gelegenheid om u te informeren dat het nieuwe toernooi, waarvan de taak is om het beste spektakel in de geschiedenis van het voetbal aan de wereld te presenteren, is gebaseerd op drie basiswaarden. Hun doel is om de stabiliteit van de voetbalindustrie te waarborgen. De eerste is een algemene structuur voor het beheersen van de kosten en het bevorderen van een evenwichtige concurrentie in verschillende competities, in tegenstelling tot de regelingen die onder andere door de machthebbers worden voorgesteld. In de tweede plaats moet men zich sterk maken voor de beginselen van solidariteit en wederkerigheid. De derde is de concentratie op de prestaties van clubs in Europese competities en hun bijdrage aan de ontwikkeling van jongeren als het belangrijkste element van het concept van sport meritocratie (dit kan niet uitsluitend worden bereikt door wedstrijden binnen landen vanwege de geopolitieke en commerciële belangen van de partijen, die moeten worden gescheiden van de essentie van sport). Kortom, we kunnen dit karakteriseren als een nieuw meritocratisch paradigma en een terugkeer naar de basis - naar kostenbeheersing en transparantie van processen. Er zullen drie categorieën centraal staan in het project: fans die de vraag naar het product dicteren, spelers die de sterren van de show zijn, en investeerders die alle risico ' s op zich nemen die verbonden zijn aan het zakendoen in de voetbalindustrie
Moriba speelde nog niet voor Leipzig na zijn transfer uit Barca. Coach Marsh rekent niet op hem. Middenvelder Elisha Moriba heeft problemen in Leipzig na een transfer uit Barcelona
Simeone over Milaan: spelen met zo ' n club in de Champions League is fantastisch. Het topteam dat de afgelopen jaren is gegroeid