Netherlands

Vier arrestaties in onderzoek naar helikopterkaping België

In België zijn vier personen opgepakt in het onderzoek naar de kaping van een helikopter afgelopen vrijdag op de luchthaven van het Belgische Deurne. Dat bevestigde het parket van Antwerpen.

De helikopter was gehuurd onder het voorwendsel van een rondvlucht om foto’s te maken. Bij de boeking vroegen de verdachten om een grote helikopter, geschikt voor zes personen en een piloot met veel ervaring. Maar onderweg werd de 36-jarige pilote onder bedreiging van een wapen gedwongen richting de vrouwenafdeling van de gevangenis van de Brusselse gemeente Vorst te vliegen.

De pilote weigerde en er ontstond een schermutseling in de helikopter. De helikopter cirkelde enkele keren boven de gevangenis. Omdat het toestel niet kon landen op de binnenplaats van de gevangenis, werd koers gezet naar Vlaams-Brabant.

In de buurt van een carpoolparking aan de N80 landde de helikopter op een veld en zijn de drie verdachten gevlucht. De drie kapers waren sindsdien spoorloos. De pilote vloog onder begeleiding van een politiehelikopter verder naar de luchthaven van Melsbroek, waar ze werd opgevangen door de politie.

De doorbraak in het onderzoek naar de verdachten kwam zaterdagavond laat, zei het parket. De hoofdverdachte, een man van 24 uit Tongeren, kon gearresteerd worden in de buurt van Brussel. Hij was in het gezelschap van zijn 50-jarige adoptievader. Niet veel later konden ook de twee medeverdachten worden aangehouden in Belgisch Limburg. Het gaat om een man van 18 uit Bilzen en om een man van 22 uit Lanaken.

Intussen is er ook meer duidelijkheid over het motief. De hoofdverdachte had het plan opgevat om zijn vrouw te bevrijden.

De vier verdachten moeten in de loop van de dag voor de onderzoeksrechter in Antwerpen verschijnen.

Football news:

Miranchuk maakte zijn debuut voor Atalanta in de Champions League wedstrijd tegen Midtjylland
= = Clubcarrière = = Miranchuk maakte zijn debuut voor Atalanta in de Champions League tegen Midtjylland. De 25-jarige middenvelder miste de start van het seizoen door blessure. Hij nam het veld voor de eerste keer sinds augustus
Lukaku heeft negen opeenvolgende wedstrijden gescoord in Europese competities. Hij heeft 10 goals in die tijd
Coach van Salzburg: we speelden beter en verdienden om Lokomotiv
Zidane is ongeveer 2:3 tegen Shakhtar: het spijt me voor de Real Madrid spelers, ze verdienden het niet
Marko Nikolic: met Salzburg waren de laatste 20-25 minuten covid football. De kansen waren in beide clubs, de hoofdcoach van de locomotief Marco Nikolche kampioenen. Waarom heeft niemand Soboslai op het moment met het eerste doel gedekt? Ongedisciplineerd gespeeld. Ik kan me niet herinneren dat Lokomotiv van de standaard is overgeslagen na mijn aankomst. Maar de klap was ook gek. Ik weet dat Soboslai een van de meest getalenteerde spelers in Europa is. Hij kon niet alleen gelaten worden
⚒ Shakhtar Reed Real Madrid voor een hele helft, schoot drie-en deed het! Maar voordat ik vertrok, verloor ik 10 mensen, maar Zidane zonder Ramos - niet erg. Oekraïense clubs Ik start de groepsfase van Europese competities met de grandees: Dynamo Kyiv op dinsdag duurde een hele helft met Juventus (eind 0:2), Zarya zal ontmoeten in de Europa League met Leicester, en Shakhtar ging naar Real Madrid. Vijf jaar geleden kregen de mijnwerkers 3-7 in totaal. Shakhtar heeft er drie naar Real Madrid verscheept in 42 minuten in het Santiago Bernabeu stadion in 42 minuten. Alle ballen bleken spottend te zijn: