Netherlands

VIDEO: Oudste ringstaartmaki van het land en zijn vriendjes getrakteerd op taart

Gerelateerd

In Safaripark Beekse Bergen gaat de vlag uit want daar is een zeldzame witte...

In Safaripark Beekse Bergen is een zeldzame banteng geboren. Deze rundersoort...

Een ijsje met rauw vlees, of met sla en andijvie. De meeste mensen zullen hun...

Ringstaartmaki Alex, mogelijk de oudste ringstaartmaki van Nederland, en zijn vriendjes zijn vrijdag in Safari Beekse Bergen getrakteerd op een groente- en fruittaart. Dit in het kader van Wereld Lemuren Dag, een dag waarop lemuren wereldwijd in het zonnetje worden gezet.

Lemuren zijn halfapen die alleen voorkomen op Madagaskar. Naast maki’s behoren ook vari’s, vingerapen, indri’s en sifaka’s tot deze groep. In totaal zijn er meer dan 100 soorten lemuren. Veel van deze soorten worden ernstig bedreigd. “Het gaat niet goed met de lemuren in het wild en de natuur op Madagaskar”, vertellen dierverzorgers Judith van de Loo en Claudia Nijenhuis. “Er worden veel bomen gekapt voor landbouw, waardoor de lemuren hun leefgebied verliezen. Daarnaast worden ze gevangen voor hun vlees of om als huisdier gehouden te worden.”

Lees ook: Roze of toch blauwe muisjes? Geslacht pandababy Fan Xing is eindelijk bekend

Oudste van Nederland

In de Beekse Bergen leven zes rode vari’s, twee gordelvari’s en 29 ringstaartmaki’s. Alex is met zijn leeftijd van 34 jaar één van de oudste maki’s van Nederland en mogelijk zelfs de oudste. Gemiddeld worden ringstaartmaki’s maar zo’n 20 tot 25 jaar oud.

Beeld: Safaripark Beekse Bergen

Football news:

Suller over de wedstrijd met Istanbul: Dit zijn De Kampioenen van Turkije, het zal moeilijk zijn
Gasperini over de nominatie voor de beste coach van het jaar award: als we Liverpool verslaan, misschien krijg ik een paar stemmen
Julian Nagelsmann: Leipzig wil PSG Het Laatste gevoel geven dat ze het hebben over
Tuchel Pro Champions League: wedstrijd met Leipzig-de finale van onze groep
Antoine Griezmann: het is tijd om alles op zijn plaats te zetten. Ik heb genoeg van Barcelona, Antoine Griezmann heeft z ' n Interview met Movistar aangekondigd. In het bijzonder zal de Fransman spreken over zijn relatie met de Catalaanse striker Lionel Messi. Ik heb niet meer opgetreden sinds de presentatie [op de dag dat ik lid werd van Barca]. Zoals ik die dag al zei, Ik wil niet buiten het veld spreken, maar erop. Dat ben ik. Voetbal spelen is waar ik het beste in ben. Maar het is tijd om alles op zijn plaats te zetten. Er zijn veel dingen verzameld. Ik heb er genoeg van Diario Sport citeerde Griezmann als gezegde. Moe om de oorzaak van alle problemen te zijn.Het was luidruchtig rond Messi en tijdens de pauze voor de nationale ploegen-Griezmann' s voormalige agent liep over
West Brom keeper op brunu ' s penalty: je moet niet springen voor de kick
Brugge coach op de wedstrijd met Borussia: als je alleen verdedigt, heb je een betere kans om te verliezen