logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Netherlands

VIDEO: 58 katten uit zwaar vervuild huis gehaald in Katwijk

KATWIJK - Dierenbeschermers hebben vorige week in een huis in Katwijk 58 verwaarloosde katten gevonden. Ze leefden met hun baasje in een zwaar vervuild huis, tussen de uitwerpselen waar ook het eten en drinken stond. De Dierenbescherming spreekt van 'erbarmelijke omstandigheden'.

De wijkagent kwam de situatie op het spoor na een tip. De Dierenbescherming meldt dat de katten verspreid zaten over drie kamers, zodat ze zich niet zouden voortplanten. Maar dat hielp niet. De dieren en het baasje leefden tussen de poep en pies. 'De ammoniaklucht van de kattenpis was verschrikkelijk', schrijft de Dierenbescherming.

Er waren veel magere katten in huis. 'Toen ze vers eten en drinken aangeboden kregen zijn de dieren twee keer een kwartier aaneengesloten bezig geweest het om beurten te verorberen. Ze hadden duidelijk honger en dorst', aldus de Dierenbescherming. Volgens een dierenarts was de helft van de katten te mager. De dieren zijn met spoed uit huis gehaald en elders ondergebracht.

Hond en vogel

In het huis verbleven ook een hond en een vogel. Ook de hond was er niet erg goed aan toe. De hond en vogel mag de eigenaar bij zich houden, mits hij met de hond naar de dierenarts gaat. De woning wordt schoongemaakt; de bewoner krijgt naast een proces verbaal ook hulp.

Themes
ICO