Netherlands

Verwarrende uitspraken Jos B.: tegenstrijdig of een verspreking?

Op de tweede dag van de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak tegen Jos B. is er verwarring ontstaan over uitspraken van de verdachte, die weinig wil zeggen. Vandaag klonk vaak: "Ik onthoud mij van commentaar".

B. wordt verdacht van het doden, misbruiken en ontvoeren van de 11-jarige Nicky Verstappen in 1998. Zelf zegt hij dat hij de dode jongen op de Brunsummerheide heeft aangetroffen toen hij daar toevallig was.

De spaarzame antwoorden die B. gaf, roepen vragen op. Zo is er onduidelijkheid over wat hij precies heeft gezegd over de vindplaats van Nicky, het tijdstip van de vondst en hoe laat hij die dag is opgestaan.

Gisteren, op de eerste dag van de rechtszaak, kwam hij met een verklaring op video en beantwoordde vervolgens daarover een paar vragen. Vandaag gaf B. op vrijwel geen enkele vraag antwoord. De familie van Nicky Verstappen en hun vertrouwenspersoon Peter R. de Vries stellen dat zijn verklaring rammelt.

Vindplaats

Onduidelijkheid ontstond onder meer over de vindplaats. Vandaag zei B. dat hij de jongen had gevonden op de Heikop. Deze locatie is in tegenspraak met wat hij gisteren verklaarde. Toen stelde hij dat hij de jongen had gevonden bij het dennenbosperceeltje, een stuk verderop. Toen de officier van justitie om opheldering vroeg, zei B. dat hij het niet meer weet. Het blijft onduidelijk of het om een verspreking gaat.

Onduidelijk is ook wanneer B. Nicky naar eigen zeggen heeft aangetroffen: op maandag 10 augustus of dinsdag 11 augustus 1998. Vandaag verklaarde hij daar iets anders over dan gisteren.

Aanhouding Marechaussee

Toen Jos B. naar eigen zeggen op het punt stond om de vondst van Nicky te melden, bedacht hij zich toen hij op de Brunsummerheide door marechaussees werd tegengehouden. Toen die hem vertelden dat de jongen was gevonden, concludeerde B. naar eigen zeggen dat zijn informatie niet meer nodig was.

Maar de marechaussees kunnen zich niet herinneren dat ze met Jos B. hebben besproken dat Nicky was gevonden. Op nadere vragen van de rechter zei B. opnieuw dat hij verder geen commentaar had.

De rechtszaak gaat volgende week verder. Er zijn dan drie dagen ingepland. Er wordt onder meer een deskundige gehoord, de familie van Nicky Verstappen krijgt het woord en het Openbaar Ministerie komt met de strafeis.

Football news:

Toenemende egoïsme en hebzucht is het laatste wat de wereld nu nodig heeft. De vice-voorzitter van de UEFA van de Europese Superliga, Fernando Gomes, sprak zich uit over het idee van een Europese Superliga. Dit is in strijd met alle beginselen van sportieve waardigheid. De League zou een zelfbenoemde club worden voor de bevoorrechten. Ik ben er tegen, omdat de wereld nu geconfronteerd wordt met het grootste probleem van tenminste de vorige eeuw. Het laatste wat de wereld nu nodig heeft is een toename van egoïsme en hebzucht. Naar mijn mening moeten alle bestuursorganen dit idee zeer duidelijk afwijzen, aldus de functionaris. Liverpool, Manchester United, Real Madrid bereiden de Europese Premier League voor. Het lijkt erop dat alles nu serieus is: ze worden gesteund door de FIFA
Juve reageerde op Barca Pro 🐐 : we zullen u een echte brengen in het kamp Nou
Lampard denkt dat Messi beter is dan Ronaldo: Ik kies Lionel vanwege puur, natuurlijk talent
Hij wilde echt football spelen, maar hij wist dat hij geen professional zou worden. Toen schreef hij een boek over zijn favoriete spel
Qua structuur lijken Juve en Barcelona erg op elkaar. Koeman won de zaak en Pirlo legde de tactieken na de match
Alex telles heeft het coronavirus opgelopen
Manchester City heeft het plafond van Guardiola bereikt. Hij is nog steeds de baas dankzij zijn prestaties bij Barca