Netherlands

Vertrokken PvdA-voorman Ameland toch niet uit politiek

De opgestapte voorzitter van de PvdA op Ameland, Tonnie Overdiep, blijft toch actief binnen de partij. Eerder zei hij ,,uit de PvdA en uit de politiek’’ te stappen.

De voormalig voorzitter van de rode Amelanders stapte zondag 5 januari boos op vanwege interne informatie die was doorgesijpeld naar de pers. Woest en diep teleurgesteld gooide hij het bijltje erbij neer. Hij wilde geen voorzitter van de Amelander PvdA meer zijn, sprak van een ‘vertrouwensbreuk’ en meldde dat hij niks meer met de Amelander politiek te maken wilde hebben.

Inmiddels zijn we een paar dagen verder, is de woede enigszins bekoeld en heeft Overdiep de gebeurtenissen nog eens overdacht. Vanavond is er weer een vergadering van de PvdA. Het zal een bijeenkomst zijn waar een nieuwe voorzitter wordt gekozen, waar Overdiep overigens niet beschikbaar voor is. Voorzitter wil hij niet meer zijn, maar vanavond schuift hij als vanouds aan de rode vergadertafel aan om met zijn partijgenoten de koers voor de toekomst uit te zetten.

Overdieps politieke hart kruipt waar het niet gaan kan en de PvdA kan zich, na de hectiek van afgelopen dagen, gelukkig prijzen dat niet twee leden de partij de rug toe keren, maar dat de schade beperkt blijft tot één. Irma Marinus gaf maandag 6 januari te kennen niet meer voor de PvdA uit te willen komen; zij zit nu als onafhankelijk raadslid in de gemeenteraad. De voorlopige naam van haar fractie is Sociale Fractie Ameland.

Football news:

Nu nu ongeveer 0:1 met Sevilla: teleurstelling. Wolverhampton gaf te vaak toe in de laatste minuten
Ze belden mijn agent toen de sjeik ' s de club kochten
Liverpool is ervan overtuigd dat ze Tiago zullen tekenen. De speler heeft al een contract gesloten en drukt op Bayern
Onze beoordeling = angst en hulpeloosheid. In plaats van Kaloshin en Kashshai-een zielloos systeem dat er niets om geeft
Lothar Matteus: Messi is niet genoeg om zo ' n Bayern te passeren. Ik ben niet bang voor Barca
Thomas Tuchel: Mbappe zal Atalanta spelen als er niets gebeurt
Lille heeft de 20-jarige David van Gent overgenomen. Hij is de beste sluipschutter van de CONCACAF Cup