Tijdens de eerste ochtendspits sinds de A12 tussen Utrecht en Den Haag deels is afgesloten, is dinsdagochtend al enig oponthoud ontstaan op de omleidingsroutes. De extra drukte leidt tot vertraging op de A27 bij knooppunt Gorinchem. Volgens de verkeersinformatiedienst van de ANWB komt dat waarschijnlijk doordat veel mensen moeten omrijden.

Het knooppunt bij Gorinchem verbindt de A27 met de A15, de alternatieve route tussen Utrecht en Rotterdam. In beide richtingen rijdt het verkeer dinsdagochtend langzaam of staat het stil. De extra reistijd loopt op.

Maandagavond werd de A12 over een afstand van 5 kilometer tussen knooppunt Oudenrijn en afrit Nieuwerbrug voor negen dagen compleet afgesloten vanwege groot onderhoud.

Tot 7 oktober 5.00 uur kunnen automobilisten die van Utrecht naar Den Haag willen beter omrijden via Amsterdam, over de A2, A9 en A4. Verkeer van Utrecht naar Rotterdam kan omreizen via de A2, A27 en A15. Rijkswaterstaat verwacht dat de extra reistijd door de verkeershinder op momenten kan oplopen tot een uur.

De drukke verkeersader is afgesloten vanwege groot onderhoud. Waar nodig komen er nieuwe matrixborden en detectielussen, worden viaducten en defecte verlichting gerepareerd en wordt er gemaaid.

Tussen Woerden en Reeuwijk wordt het versleten asfalt vervangen door geluidsreducerend zoab (zeer open asfaltbeton) en worden pechhavens, bermen en vangrails opgehoogd tot de hoogte van het nieuwe wegdek, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.