Netherlands

Verstappen wordt niet veel wijzer van 'rommelige vrijdag'

Formule 1

10 minuten geleden Aangepast: 6 seconden geleden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van

Max Verstappen heeft de vrijdag op het circuit van Interlagos afgesloten op de derde plek. De Nederlander moest aan het einde van de trainingsdag alleen de beide Ferrari's voor zich dulden, al hechtte hij daar achteraf niet veel waarde aan.

Het Grand Prix-weekend van Brazilië kende vrijdagochtend een kletsnatte start. De eerste vrije training ging start in de regen en hoewel de baan naarmate de sessie opdroogde waren de rondetijden niet al te representatief. Max Verstappen liet zich in de ochtendsessie dan ook nauwelijks op de baan zien, en reed zelfs geen enkele volledige ronde.

De tweede vrije training kon wel op een droge baan worden afgewerkt. Met een derde tijd gaf Verstappen uiteindelijk +0.134s toe op de snelste tijd van Vettel, maar dat resultaat zegt volgens Verstappen weinig over de verhoudingen voor de rest van het weekend, wanneer het een stuk warmer en zonniger belooft te worden in Sao Paulo.

'Kunnen morgen weer van voor af aan beginnen'

"Het was een beetje een rommelige dag met het weer natuurlijk", sprak Verstappen na afloop voor de camera's van SkyF1. "De omstandigheden waren niet heel representatief door de temperatuur van de lucht en de baan. Maar we moeten het van de positieve kant bekijken, de auto doet het goed. Er zijn altijd wel wat dingen die beter kunnen maar het was een positieve start. Morgen kunnen we alleen weer van voor af aan beginnen omdat de weersomstandigheden dan weer heel anders gaan zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook

Ferrari bovenaan in tweede vrije training, Verstappen 3e

Ware verhoudingen nog onduidelijk

Verstappen werd uiteindelijk niet veel wijzer van de trainingsdag, en durft dan ook niet te voorspellen of hij zondag kan vechten voor de overwinning: "Ik kan je niet vertellen waar we staan ten opzichte van de rest, maar vandaag maakte het ook niet veel uit denk ik. Morgen zal het namelijk weer een heel ander verhaal zijn."

Verstappen leek vorig jaar lang op weg naar de overwinning in Brazilië. Een aanrijding met achterblijver Esteban Ocon zorgde er uiteindelijk echter voor dat de Nederlander genoegen moest nemen met de tweede plek.

Football news:

Sarri voor Sassuolo: ze volgen het pad van Atalanta. Juve moet voorbereid zijn om te overleven
Nogmaals, we bewonderen Atalanta: we wonnen 6 Brescia, scoorde 26 doelpunten meer dan Juve, Pasalic heeft meer doelpunten in het voorjaar dan in Spartak
Rashford wordt eredoctoraat aan de Universiteit van Manchester. Voor hem kregen Ferguson en Charlton diploma ' s
Barcelona heeft een verzoek ingediend voor de 20-jarige Tottenham middenvelder Sessegnon
Napoli bood 50 miljoen euro en bonussen aan Osimhen. De deal kan Unas omvatten
Pep op Klopp en Mourinho ' s woorden over FFP: als ze willen praten, hebben ze mijn nummer. We zijn veilig
Belotti gaat naar Fiorentina. Torino vraagt 70 miljoen euro voor hem