Netherlands

Verstappen woedend op Stroll na ‘onnodige aanrijding’

Formule 1

10 minuten geleden Aangepast: 29 seconden geleden

De Racing Point van Stroll wordt uit de grindbak getakeld

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van

Max Verstappen is vrijdag niet ongeschonden uit de tweede vrije training voor de Portugese Grand Prix gekomen. De Nederlander vloog op het circuit van Portimao samen met Lance Stroll van de baan na een nogal klungelige aanrijding in de snelle eerste bocht.

Verstappen wilde in de tweede vrije training net aan een snelle ronde beginnen toen hij op start/finish naast de Racing Point van Lance Stroll kwam te rijden. De Canadees hield het gaspedaal echter ingedrukt en bleef in de eerste bocht op de ideale lijn, waardoor Verstappen tot zijn eigen verrassing werd afgesneden en de Racing Point niet meer kon ontwijken. De Canadees zag zijn vrije training daardoor vroegtijdig in de grindbak eindigen, terwijl Verstappen al vloekend en tierend terugreed naar de pits.

Scheldpartij

“Is deze f*cking gozer blind? What the f*ck is er mis met hem?,” riep Verstappen na de aanrijding over de boordradio. “Jezus Christus wat een achterlijke. Ik heb schade. Wat een mongool.”

Het gevloek van Verstappen viel niet bij iedereen in goede aarde, maar daar had de Nederlander geen boodschap aan: ‘Dat is niet mijn probleem,” was de korte reactie van de Nederlander achteraf.

Ook over de aanrijding zelf wilde Verstappen niet te veel kwijt, aangezien hij zich voor het voorval samen met Stroll ook nog bij de wedstrijdleiding moest melden: “Ik wil er eerlijk gezegd niet al te veel over kwijt. Ik was zo verbaasd. Ik stuurde gewoon in terwijl ik dichterbij kwam. Ik weet niet waar ik heen had moeten gaan.”

“Ik begon aan mijn vliegende ronde en hij had zijn snelle ronde er net op zitten. We zullen wat er gebeurt. Het is maar de tweede vrije training en het is gewoon jammer dat we elkaar raken. Het was heel erg onnodig.”

Misverstand

Lance Stroll liet na de crash over de boordradio enkel weten dat hij Verstappen nooit had gezien. In tegenstelling tot de aanname van Verstappen was de Canadees daarnaast van plan om er na zijn eerste vliegende ronde direct nog een tweede snelle ronde aan vast te plakken, vandaar dat hij besloot om het gaspedaal ingedrukt te houden.

“Stroll was bezig met twee vliegende ronden achter elkaar,” verklaarde Racing Point-teambaas Otmar Szafnaufer aan SkyF1. “Het is heel simpel: ik weet niet of Lance Max heeft gezien, maar we weten in ieder geval zeker dat Max hem wel heeft gezien. Wat was überhaupt het nut van die inhaalpoging daar?”

Stewards laten aanrijding onbestraft

In gesprek met de stewards kwamen beide coureurs uiteindelijk tot de conclusie dat de aanrijding het gevolg was van een ongelukkig misverstand en gemakkelijk voorkomen had kunnen worden. Verstappen had niet gedacht dat Stroll er nog een tweede snelle ronde aan vast zou plakken, terwijl Stroll had verwacht dat Verstappen wel een gat had laten vallen en er daardoor niet vanuit was gegaan dat de Limburger en in probeerde te halen. Als gevolg besloot de wedstrijdleiding beide coureurs onbestraft te laten voor de aanrijding.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook

Verstappen botst met Stroll in rommelige tweede vrije training, Bottas snelste

Football news:

Een prestonspeler die twee keer de genitaliën van een tegenstander aanraakte werd gediskwalificeerd voor drie wedstrijden voor agressief gedrag
Atalanta Director: alles is goed met Miranchuk, er zijn geen symptomen van coronavirus
Kovid speelt het Letse Kampioenschap: het team kreeg slechts 8 personen (maar nog steeds niet afgemaakt)
Gerard Pique: we hopen allemaal dat Messi zal verblijven in Barca
Agent van het coronavirus vanaf het begin: ik voel me prima. Een test is een test
Barcelona heeft in principe overeenstemming bereikt met de spelers om de salarissen te verlagen. De club zal 122 miljoen euro besparen
Barca presidentskandidaat farre: we moeten Neymar terughalen. Hij wil ook