Netherlands

Verstappen niet onder de indruk van ingekort circuit: ‘Best gevaarlijk zelfs’

Formule 1

22 minuten geleden Aangepast: 4 minuten geleden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van

Max Verstappen is niet bepaald onder de indruk van het ingekorte circuit van Bahrein waar de Formule 1 dit weekend in actie komt. De Nederlander eindigde de vrijdag in Sakhir op een tweede plek, maar moest erkennen dat er nog wel wat werk aan de winkel is.

De Formule 1 racet dit weekend voor het tweede opeenvolgende weekend op het circuit van Bahrein, maar de coureurs zullen er dit weekend gebruikmaken van een korte lay-out van 3,5 kilometer. Het circuit telt maar vier remzones en een flink aantal rechte stukken, waardoor een rondje er vrijdag minder dan 55 seconden duurde.

"Het kan altijd beter"

Verstappen eindigde de dag achter George Russell op de tweede plek, maar was achteraf niet helemaal tevreden: “Het was best lastig en qua balans hebben we nog niet de optimale afstelling gevonden, vooral voor de korte runs,” aldus Verstappen. “De lange runs waren wel zeker een verbetering en zagen er zelfs best goed uit, maar het ka altijd beter.”

Gevaarlijk

Over het circuit zelf was Verstappen niet bepaald enthousiast: “Het circuit is niet de meest spannende baan om op te rijden. Omdat een ronde zo kort is staat de radio constant open met waarschuwingen voor achteropkomend verkeer. De tweede sector is ook nog eens heel blind in een aantal bochten, dus het maakt het er niet gemakkelijk op om de banden te koelen voor een tweede snelle ronde. Het maakt het best gevaarlijk zelfs.”

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook

Russell ook bovenaan in tweede vrije training, Verstappen weer tweede

Verstappen eindigde de vrijdag op een tweede plek, maar gaat er vanuit dat de elfde plek van Valtteri Bottas een vertekend beeld gaf: “We weten nooit echt zeker waar we staan op vrijdag, maar de snelste ronde van Valtteri was geschrapt dus het lijkt erop dat we wel een paar tienden achter Mercedes staan. We hebben nog wel wat werk voor de boeg voor de kwalificatie, maar we zullen ons focussen op ons racetempo om ervoor te zorgen dat we zo competitief mogelijk zullen zijn.”

Football news:

Arteta on Ozil: het is altijd triest als zo ' n figuur verlaat
Alabai zal in de zomer naar Real Madrid verhuizen. Het contract voor 4 jaar is overeengekomen, het salaris is ongeveer 11 miljoen euro (Marca)
Stefano Pioli: we zullen in April naar de tafel kijken. Voor Milaan is elke wedstrijd de belangrijkste
Zlatan Ibrahimovic: samen met Mandzukic zullen we de tegenstanders van Milaan afschrikken. Hij tekende een contract bij Real Milan striker Zlatan Ibrahimovic. Mario heeft een contract getekend, hij zal toetreden tot AC Milan. Dus nu zullen wij tweeën de tegenstanders bang maken zei Ibrahimovic op Sky. Eerder werd gemeld dat Mandzukic tot juni een contract met de Rossoneri zal ondertekenen. Milaan heeft de overdracht van de Kroaten met hun officiële middelen nog niet bevestigd
Milan scoorde 43 punten in 18 ronden - het beste resultaat sinds het seizoen 2003-2004. De club werd kampioen
Aubameyang scoorde voor het eerst in het seizoen een dubbelspel in de Premier League. Parti ' s eerste assist voor Arsenal
Chelsea wil Holand kopen in de zomer en zijn klaar om hun transferrecord te breken (de atletische)