Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Verstappen neemt met tegenzin genoegen met tweede plaats

Foto: ANP

Max Verstappen begon aarzelend aan de Grote Prijs van Saudi-Arabië, maar eenmaal op gang met wat meer ruimte in het veld vloog de Nederlander naar voren in zijn Red Bull. Hij startte als vijftiende in de race op het stratencircuit van Jeddah, maar halverwege lag hij al tweede. Alleen zijn teamgenoot Sergio Pérez bij Red Bull was niet meer in te halen.

“Ik reed het gaatje wel dicht, maar niet genoeg om aan te vallen”, zei de tweevoudig wereldkampioen na de race bij Viaplay. “Op een zeker moment begon ik vibraties te voelen en was de balans raar. Ik was bang voor nieuwe problemen met de aandrijfas, dus ik vond het uiteindelijk wel goed zo.”

Verstappen refereerde aan zijn problemen op zaterdag in de kwalificatierace, toen zijn aandrijfas plotseling brak en hij de strijd moest staken. Het leidde ertoe dat hij vanaf de vijftiende plaats moest starten in de race. “Dit soort problemen mag ons niet overkomen. We moeten het beter doen als team en het niet zover laten komen. Ik had hier gewoon moeten winnen.”