Max Verstappen krijgt alsnog een nieuwe motor voor de Grand Prix van Hongarije. Red Bull Racing heeft na de kwalificatie van zaterdag geconstateerd dat de krachtbron na de crash van twee weken geleden op Silverstone toch niet meer voldoet.

Vrijdag testte Verstappen de Honda-motor nog tijdens de eerste twee vrije trainingen op de Hungaroring. Toen leek het nog alsof de krachtbron de crash met Lewis Hamilton in Groot-Brittannië zonder noemenswaardige problemen had doorstaan.

Ondanks de motorwissel krijgt de 23-jarige Verstappen geen gridstraf, wat betekent dat hij de Hongaarse Grand Prix gewoon vanaf de derde plek begint. Hij gebruikt zijn derde motor van het seizoen en er zijn maximaal drie wissels toegestaan.

Verstappen en Hamilton hebben inmiddels allebei een streep gezet onder het veelbesproken incident van twee weken geleden, waarbij de Nederlander door toedoen van zijn Mercedes-rivaal hard in de bandenstapel belandde.

De Grand Prix van Hongarije begint vandaag om 15.00 uur. Verstappen moet Hamilton en diens teamgenoot Valtteri Bottas voor zich dulden bij de start.

De Limburger heeft in de WK-stand als klassementsleider een voorsprong van zeven punten op Hamilton.