Netherlands

Verstappen komt terug op uitspraken: 'Wilde niemand beledigen'

Formule 1

6 minuten geleden Aangepast: 16 seconden geleden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van

Max Verstappen heeft toegegeven dat zijn taalgebruik na de aanrijding met Lance Stroll vorige week in Portugal niet door de beugel kon. De Nederlander probeert voortaan beter op zijn woorden te passen, maar vindt ook dat er geen al te groot drama van gemaakt moet worden.

Nadat hij in de tweede vrije training voor de Portugese Grand Prix samen met Stroll van de baan vloog werd de Canadees door Verstappen over de boordradio onder andere voor 'mongool' en 'achterlijke' uitgemaakt. Die uitspraken deden vooral bij de buitenlandse pers nogal wat stof opwaaien, waarna de Red Bull-coureur er vrijdag tijdens de persconferentie in Imola nog even naar gevraagd werd.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook

Verstappen woedend op Stroll na ‘onnodige aanrijding', crash blijft onbestraft

"Het was nooit mijn bedoeling om iemand te beledigen. Dat is niet wat ik wil", reageerde Verstappen. "Maar als je met zulke snelheden in de rondte rijdt kunnen dat soort dingen gewoon gebeuren. Ik zeg niet dat mijn woordkeuze juist was, ik weet ook wel dat het niet correct is, maar ik wil er niemand mee beledigen."

"Vijf minuten later staan we het uit te praten en is het weer vergeten"

Volgens Verstappen heeft hij het incident direct uitgesproken met Stroll toen hij zich samen met de Racing Point-coureur moest melden bij de wedstrijdleiding: 'Daarna sprak ik hem direct onder vier ogen en zo zijn coureurs ook weer. We kunnen boos zijn op elkaar, maar vijf minuten later staan we het uit te praten en is het weer vergeten."

"Het kan er soms wat heet aan toe gaan, maar het moet niet groter gemaakt worden dan het is. Het was niet correct, maar ik kan het niet meer terugdraaien. Ik leer er natuurlijk wel van en zal het de volgende keer beter proberen te doen."

23 races iets te veel van het goede

Verstappen werd tijdens de persconferentie ook nog even gevraagd naar het plan van de Formule 1 om volgend jaar 23 races te organiseren. Het zadelt de teams en coureurs op met een recordaantal races in een seizoen, wat van Verstappen niet zo nodig hoeft.

"Ik vind het best wel veel," moet de Nederlander toegeven. "Voor ons coureurs is het niet zo'n ramp. Het is een stuk zwaarder voor de monteurs en engineers, die veel langer van huis zijn. 23 races wordt dan wel heel zwaar, want iedereen heeft ook nog een privéleven.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook

‘Zandvoort verhuist naar het najaar op F1-kalender 2021’

Dit weekend experimenteert de Formule 1 op Imola al met een ingekort Grand Prix-weekend. De vrije trainingen op vrijdag zijn er geschrapt uit het schema, waardoor de coureurs zaterdag maar één vrije training de tijd krijgen alvorens er in de middag gekwalificeerd gaat worden.

Football news:

Real begon met Alaves: stomme hand Nacho en wild pass Courtois-opnieuw verslaan
20 patronen van tijden van de Tweede Wereldoorlog gevonden op basis van de Roma
Zidane Ob 1:2 met Alaves: de start van de wedstrijd is de slechtste voor Real Madrid in het seizoen. We hebben geen stabiliteit over de 7 overwinningen van de club in 14 wedstrijden van het seizoen in alle competities.Ik heb hier geen verklaring voor. Vandaag wisselden we goede periodes af met slechte. Wanneer de tegenstander scoort in de derde minuut, wordt alles erg moeilijk. Dit is onze huidige realiteit
Een duidelijke straf! Oh, mijn God. Ramos en Carvajal op de val van Hazard in de wedstrijd met Alaves
Marcelo werd aan het haar getrokken, het was nodig om een 11-meter schot te plaatsen. Er was geen straf op Hazard
Favre Pro 1:2 met Keulen: ze zaten in de verdediging en Borussia had te veel haast. Er waren weinig kansen dat de coach van Borussia Dortmund Lucien Favre de wedstrijd tegen Keulen goed organiseerde. Ze deden de verdediging en deden het goed. We waren een beetje ongeduldig en soms te snel om te handelen
Real Madrid gaf toe na een fout van Courtois op een pas. Forward Alaves scoorde in een leeg net (Real Madrid keeper Thibaut Courtois maakte een productieve fout in de La Liga wedstrijd met Alaves) de Belg probeerde onder druk van forward Lucas Perez zijn partners in het midden van het veld een pas te geven. De bal werd onderschept door Alaves striker Joselu, die in een leeg net scoorde