Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Verstappen kan leven met tweede plek: 'Goed resultaat na vijftiende startpositie'

Door onze sportredactie

Max Verstappen kijkt met een goed gevoel terug op de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Nederlander moest zondag de zege aan teamgenoot Sergio Pérez laten, maar kon daar niet teleurgesteld over zijn omdat hij als vijftiende was gestart.

"Het was niet zo makkelijk om naar voren te komen vandaag. Met name in de eerste sector was het moeilijk om auto's te volgen", zei de 25-jarige Verstappen voorafgaand aan de podiumceremonie. Verstappen moest als vijftiende aan de Grand Prix beginnen omdat hij met technische problemen kampte tijdens de kwalificatie.

"Het voelt goed dat we na onze moeizame kwalificatie toch nog het podium hebben gehaald", vervolgde de tweevoudig wereldkampioen, die ook tijdens de race nog technische problemen kende.

"De aandrijfas functioneerde nog niet zoals het hoort te doen. We hadden naar de nummer drie een groot gat, dus we besloten om geen risico te nemen en genoegen te nemen met de tweede plaats. En dat is gewoon een goed resultaat als je als vijftiende bent gestart. Gelukkig lukte het ook nog om de snelste ronde te klokken op het eind."

Omdat Verstappen de snelste raceronde noteerde en daarmee een extra WK-punt pakte, bleef hij Pérez nog wel voor in de WK-stand. De Nederlander heeft één punt meer dan zijn Mexicaanse teamgenoot (44 om 43).

Hoewel Fernando Alonso als nummer drie naar het podium mocht raakte de Spanjaard die plek na afloop nog kwijt door een tijdstraf. George Russell eindigde daardoor als derde. Het Formule 1-seizoen wordt over twee weken vervolgd met de Grand Prix van Australië.