Netherlands

Verstappen glibbert naar derde startplek: 'Alsof je op ijs rijdt'

Formule 1

19 minuten geleden Aangepast: 12 minuten geleden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van

Max Verstappen heeft weinig plezier beleefd aan de kwalificatie voor de Portugese Grand Prix. De Nederlander sleepte vlak achter de beide Mercedessen de derde startplek uit het vuur, maar klaagde achteraf vooral over een gebrek aan grip.

Het fraaie circuit van Portimao is dit weekend voor het eerst het decor voor een Formule 1-race, maar mede vanwege het nieuwe asfalt op het circuit in de Algarve is de grip er ver te zoeken. Het leidde voor Max Verstappen tot een verwarrende kwalificatie, aangezien hij in de eerste twee kwalificatiedelen sneller was dan in het derde kwalificatiedeel, maar uiteindelijk wel de derde startplek veiligstelde.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook

Hamilton geeft Bottas het nakijken in kwalificatie, Verstappen derde

"Het hele weekend is het al erg lastig om de banden aan de praat te krijgen", vertelde Verstappen achteraf. "Het zijn echter niet alleen de banden, ook het asfalt hier is erg glad waardoor je maar één lijn kunt rijden. De derde plek is niet verkeerd natuurlijk, maar het was een nogal verwarrende kwalificatie. Ik reed mijn snelste ronde al in Q1. Daar kon ik vervolgens niet meer aan tippen omdat er gewoon geen grip was. In Q2 en Q3 heb je minder tijd om je rondjes te rijden en was het moeilijker voor ons om de banden in orde te krijgen."

Tegenvaller

Verstappen had zich erg verheugd op het Grand Prix-weekend in Portugal, maar tot dusver kan hij niet echt genieten van het circuit van Portimao: "Met deze banden en het gebrek aan grip op de baan kon ik er persoonlijk niet echt van genieten. Ik was hier in januari nog en dacht dat het geweldig ging zijn om hier met een Formule 1-auto te rijden. De omgeving, alles is perfect. Maar met het gebrek aan grip kon ik gewoon niet echt pushen, het is net alsof je op ijs rijdt. Dat is wel jammer."

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook

Albon krijgt twee races om zich te bewijzen bij Red Bull

Als positief puntje puntje kon Verstappen wel opmerken dat het gat naar Mercedes net als twee weken geleden op de Nürburgring relatief klein was, maar omdat het circuit van Portimao onbekend terrein is voor de Formule 1 weet de Nederlander niet in hoeverre het de ware verhoudingen weerspiegelt: "We zaten er opnieuw dichtbij, maar het is moeilijk op waarde te schatten vanwege de grip en de banden. Pas als we weer op een circuit komen waar we de afgelopen jaren al vaker hebben gereden weten we pas waar we staan omdat we daar wat meer data van hebben."

Kansen in de race

Met het oog op de race denkt Verstappen dat er zondag nog volop kansen liggen in de strijd met Mercedes. De Nederlander heeft als voordeel dat hij aan de goede kant van de grid de race mag aanvangen: 'Ik denk alleen niet dat die eerste bocht een goede plek is om hem er zomaar naast te gooien," aldus Verstappen, die vervolgens nog even werd herinnerd aan de aanvaring met Lance Stroll de dag ervoor: 'Dat was toen ook niet de intentie natuurlijk. De start wordt morgen belangrijk, maar verder hebben we niet echt veel informatie over hoe de banden het op dit circuit gaan doen. Daar moeten we tijdens de race achter komen en dan zien we wel wat er gaat gebeuren."

Football news:

Loko verloor zelfs de derde plaats. Salzburg verpletterde de ploeg met 5 centrale verdedigers. Er Was een kleine kans op de Europa League. Toen Loko de line-up aankondigde, voelde ik me een beetje ongemakkelijk. We wisten dat Smolov, Miranchuk, Barinov en Lysov niet zouden spelen vanaf de eerste minuten, maar een uur voor de wedstrijd, de club vertelde ons over de dubieuze tests van Krykhovyak en Kulikov - nog een min twee. Op de basis kwamen 5 nominale centrale verdedigers: Murilo, raikovich, Lystsov, CHorluka en Magkeev (gespeeld in de ondersteuning, maar kon naar beneden). Alles werd besloten in de eerste helft, die volledig de controle over Salzburg had: hij hield de bal op het strafgebied van iemand anders, zocht naar kansen en stond helemaal geen tegenaanval toe. Soms begon ik te drukken in het centrum - en het bleek succesvol. In de 17e minuut scoorden de bezoekers na een snelle aanval, maar het doelpunt werd geannuleerd door een duidelijke offside. Loko controleerde de bal alleen met toestemming van Salzburg. Verschillende keren kwamen de gastheren in de buurt van iemand anders strafgebied, maar kwamen niet met iets. Het machtsevenwicht weerspiegelt perfect de statistieken van stakingen in de eerste 45 minuten-11:2 ten gunste van de Oostenrijkers. Bovendien maakte Loko hun twee slagen na het opgeven van een doel en in een aanval (na een hoek, Murilo sloeg hen, dan ze Luiz uit de straflijn. Beide keren was het gevaarlijk)
Ronaldo won de Golden Foot-2020, Agnelli-Golden Foot Prestige-2020
Schurrle en Goetze zullen investeren in een bedrijf dat marihuana produceert voor medische doeleinden
Mircea Lucescu: met Ronaldo komt Juventus tot leven. Cristiano heeft charisma, het is een bepalende speler
Alisson zal niet spelen met Ajax als gevolg van een heupblessure
Varane maakte de derde productieve fout in de Champions League in 2020-de meest
De carrière van de verdediger van Salzburg heeft op 27 -rige leeftijd kruisen en een beroerte gehad - en hij is elke keer weer teruggekomen