Netherlands

Verslapen? 'Vroeg opstaan blijft een drama, het is verschrikkelijk'

Ochtendshow

5 minuten geleden Aangepast: 1 minuut geleden

Jan de Hoop heeft zich in tegenstelling tot Giel Beelen nog nooit verslapen Beeld © EditieNL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Radio-dj Giel Beelen heeft er wat moeite mee om op tijd te komen bij zijn eigen radioshow op NPO Radio 2. Vannacht kwam hij niet opdagen, en ook afgelopen vrijdag was het raak omdat hij zich had verslapen. Hoe kun je ervoor zorgen dat je je niet verslaapt, zeker nu de wintertijd net is ingegaan?

Vorige week vrijdag kwam Giel anderhalf uur te laat voor zijn programma omdat hij zich had verslapen, dat tussen 4.00 en 6.00 uur wordt uitgezonden, en vandaag kwam hij zelfs helemaal niet opdagen. BNNVARA laat weten dat het verslapen vandaag veroorzaakt werd door een kapotte telefoon.

In een filmpje op Twitter laat Giel weten dat hij gisteravond tot laat bezig was en het vroege tijdstip van zijn show misschien wel onderschat heeft. "Ik ga een wekker kopen", belooft de dj.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Giel Beelen reageert: 'Het gaat nooit meer gebeuren'

Nog nooit verslapen

Het is dan ook niet makkelijk om zo vroeg op te staan, weet ook presentator van het ontbijtnieuws Jan de Hoop. Hij moet al jaren vroeg uit de veren. "Het blijft een drama om vroeg op te staan. Het is vreselijk", zegt hij. Zijn wekker gaat om 3.45 uur, en dan stapt hij om 4.15 uur in de auto om naar zijn werk te gaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit weekend weer wintertijd: waarom is dit vervelend voor langslapers?

Toch heeft hij zich in 31 jaar naar eigen zeggen nog nooit verslapen. "Ik ben alleen een keer te laat gekomen toen er een boom op de weg lag op de A12. Toen werd ik door de politie naar Hilversum gebracht, kwam ik 1 minuut voor 7 binnen en ben ik gelijk gaan presenteren", aldus De Hoop.

Om 10 uur naar bed

Makkelijk is dat niet voor hem. "Het opstaan is vreselijk. Als ik eenmaal op ben, dan ben ik wel een ochtendmens. Ik moet hartstikke scherp zijn, dus ik kan niet slaperig achter de computer zitten." Een kopje koffie helpt hem daarbij, maar wel pas als hij op de redactie is. Ook heeft hij een vast moment waarop hij naar bed gaat. "Ik ga altijd om 10 uur naar bed en slaap dus ongeveer zes uur."

De ingang van de wintertijd kan volgens slaapcoach Susanne Willekes ook invloed op Giel. "De overgang naar de wintertijd is voor de meeste mensen wat moeilijker dan andersom. Wat het kan zijn geweest, is dat Giel de afgelopen week om dezelfde tijd naar bed is gegaan als in de zomertijd. Maar omdat de klok verzet is, is het dan eigenlijk al een uur later", zegt ze. "Je kan dan dus beter een uurtje eerder naar bed gaan."

Slaapcoach Susanne Willekes Slaapcoach Susanne Willekes

Naar buiten

Op tijd naar bed gaan dus, maar 's ochtends vroeg naar buiten gaan, kan ook meehelpen. "Het beste is om 's ochtends naar buiten te gaan, zodat je 's avonds een natuurlijke bedtijd hebt. Dan wordt je uit jezelf eerder moe."

De een heeft ook meer last van een verschuiving van ritme dan de ander. "Je kunt je ritme dan ook het beste met een kwartier per dag opschuiven, dan wen je er het beste aan."

Football news:

Manchester City bereikte de 1/8 finale van de Champions League
De wereld neemt afscheid van Maradona. Zelfs de Engelsen vergaten de Hand van God en erkenden de grootheid van de legende
Mourinho kocht Regilon Hamon voor 500 pond. Hij beloofde dit als de verdediger niet verslaan Mahrez
River bracht hulde aan Maradona. Diego speelde voor de Superclasico rivalen
Onbekende verhalen over Diego: als kind was er niet genoeg eten voor het hele gezin, mijn moeder spijbelde, bij de eerste klus vergiftigde ik kakkerlakken
Pele over de dood van Maradona: Ik heb een grote vriend verloren en de wereld is een legende
Door de dood van Maradona werd de playoffwedstrijd van Boca juniors in de Copa Libertadores een week uitgesteld.Boca juniors en Internacional zouden het eerste deel van de 1/8 Copa Libertadores finale spelen op 26 November om 03:30 moskou Tijd. CONMEBOL besloot zowel deze als de return games met een week uit te stellen vanwege de dood van de voormalige Argentijnse voorwaartse Diego Maradona. De eerste wedstrijd vindt dus plaats op 3 December, de tweede op 10 December