Netherlands

Veroordeelde trekt bekentenis Arnhemse villamoord in

Een van de veroordeelden in de zaak over de zogenoemde Arnhemse villamoord zegt een valse bekentenis te hebben afgelegd. In een interview met KRO-NCRV zegt Ömer Arisoy dat hij onder druk van de politie heeft bekend dat hij betrokken was bij de moord. Zijn bekentenis was een belangrijke grond voor de veroordeling van hem en acht andere verdachten tot gevangenisstraffen van vijf tot twaalf jaar.

De zaak draait om de moord in 1998 op een 63-jarige vrouw in Arnhem. Zij werd in haar villa overvallen terwijl zij een 33-jarige vriendin op bezoek had. De mannen dwongen de vrouwen op bed te gaan liggen en schoten hen door het hoofd. De 63-jarige overleed, de andere vrouw raakte zwaargewond. De overvallers maakte een paar bankpasjes en een portemonnee buit.

Acht van de negen veroordeelden hebben altijd ontkend dat ze iets met de moord te maken hadden. De advocaat-generaal van de Hoge Raad stelde in september vorig jaar al dat er mogelijk grote fouten zijn gemaakt in de zaak. DNA-sporen en vingerafdrukken die in de villa zijn aangetroffen moeten opnieuw worden onderzocht, wat kan leiden tot heropening van de zaak.

In de documentaire ‘De villamoord’ (NPO2, 22.15 uur) zegt de advocaat van Arisoy dat hij een herzieningsverzoek gaat indienen. Arisoy, die zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten, zegt: „De echte dader loopt al twintig jaar rond. Ik wil de anderen en mezelf hun eer teruggeven.”

Football news:

Milan is geïnteresseerd in Torreira. Arsenal is klaar om de middenvelder te verkopen
Mensen hebben geen idee wat er echt aan de hand is met een van de beste spelers van onze tijd
Lionel Messi: Aduriz zal gemist worden door iedereen in La Liga. Hij is een bommenrichter
Shakespeare werd assistent coach in Aston Villa
In Engeland kan het stadion gesloten worden voor toeschouwers voor racisme. Spelers zullen worden gediskwalificeerd voor 6-12 wedstrijden voor discriminatie
Hans-Dieter flick: ik begrijp het als Tiago in de Premier League wil spelen
Ik dacht niet dat de match met Napoli mijn laatste leider van Barca kon zijn