Netherlands

Vermiste Celine (15) verbleef in Den Haag, verdachte (31) aangehouden: ‘Het leek wel een film’

Vermiste Celine (15) verbleef in Den Haag, verdachte (31) aangehouden: ‘Het leek wel een film’

Aanhouding van de verdachte in Den Haag. Afbeelding: BD

De 15-jarige Celine uit Berghem die van vrijdag tot woensdagavond vermist werd, verbleef in een woning in Den Haag, in de wijk Zeeheldenkwartier. Een 31-jarige verdachte is daar aangehouden in verband met de vermissing. Dat meldt de politie.

Celine is in de loop van de nacht met haar familie herenigd nadat ze in goede gezondheid is aangetroffen. „De ouders zijn enorm blij en opgelucht. Ze bedanken iedereen en vragen om privacy”, vertelt Jeroen Baardemans, woordvoerder van de familie.

‘Politie! Politie!’

Een buurman van de opgepakte verdachte heeft de aanhouding zien gebeuren. ,,Ze vielen met tien agenten de woning binnen en riepen heel hard ‘politie! politie’. Een kwartier later brachten ze de man naar buiten en stopten ze hem in een onherkenbare auto. Het leek wel een film. Er gebeurt hier normaal nooit wat.”

Lees ook: Vermiste Celine (15) ongedeerd terecht, verdachte opgepakt: ‘Ouders zijn zielsgelukkig’

Even daarvoor vroeg de politie hem om hulp. ,,Er werd rond 23.00 bij mij aangebeld met de mededeling dat de politie voor de deur stond. Ik zag geen politieauto voor de deur staan, dus ik dacht dat het om een grap ging. Maar later belden ze opnieuw. Ze vertelden dat ze voor de ontvoering op het nieuws kwamen. Ik had dat toevallig een uur van tevoren gelezen. Heel heftig.”

Volgens de buurman is de politie de verdachte op het spoor gekomen door zijn telefoon te traceren, die in de buurt was geweest van de plek waar Celine werd vermist. ,,Dat vertelden de agenten mij ter plaatse, maar ze wisten niet om welk huisnummer het ging. Ze lieten een foto van de verdachte zien. Toen zei ik: die woont hier inderdaad in het gebouw.”

Weinig sociale contacten

Het gaat om een rustige man die amper buiten komt en weinig sociale contacten heeft. ,,Echt zo’n eenzaam type. Hij gaf altijd wel een aardige indruk, maar verder ken ik hem niet hoor.”

De inval verliep vlekkeloos, zegt de bewoner. ,,Er was totaal geen sprake van paniek. De man en het meisje werkten goed mee. De politie had het volledig onder controle.”

Football news:

Chiesa scoorde voor de eerste keer voor Juventus-Dynamo Kyiv
Griezmann scoorde voor het eerst in 3 opeenvolgende wedstrijden voor Barca. Hij scoorde vijf doelpunten in zijn laatste zeven wedstrijden voor de club
Braithwaite scoorde 5 (4+1) punten in Barca ' s laatste 3 wedstrijden. In de 20ste minuut werd de score verhoogd met voorwaarts Martin Braithwaite, waarmee hij een kruis van Ousmane Dembele afsloot. Dit is de vierde goal voor de Deen in de laatste drie wedstrijden - hij scoorde een dubbel tegen Dynamo Kyiv in de Champions League op 24 November en scoorde tegen Osasuna (4-0) in La Liga. Ook in de wedstrijd tegen Dynamo, gaf hij een assist. Daarvoor had Braithwaite niet meer gescoord sinds 13 juni, 13 opeenvolgende wedstrijden voor Barcelona. Meer informatie over de statistieken vindt u hier
Juventus is niet afhankelijk van Ronaldo. Elk team zal een dergelijke speler
Holand en Jan spelen geen Lazio vanwege spierblessures. Borussia Dortmund speelt vandaag Lazio in de vijfde ronde van de Champions League. De spits Erling Holland en middenvelder Emre zullen deze wedstrijd missen. Beide spelers hadden spierproblemen. De Noor is de leider van de goalscoring race in deze Champions League draw. Hij scoorde zes doelpunten
Bale hoeft niets te bewijzen. Zijn aanwezigheid inspireert de Tottenham spelers. Davis op de middenvelder
Pochettino en Raul kunnen Zidane vervangen in Real Madrid. De club wil de Fransman niet ontslaan, maar Real Madrid denkt erover om de hoofdcoach te veranderen na een aantal mislukte wedstrijden in de prestaties van het team. De club wil Zinedine Zidane niet ontslaan, gezien de grote liefde die de fans voor hem hebben, maar als de resultaten van het team niet dramatisch verbeteren, zal de Real Madrid management gedwongen worden om de Fransman te sturen om af te treden. Op dit moment heeft de club twee kandidaten voor deze post - voormalige Tottenham manager Mauricio Pochettino en Castilla coach Raul. Tot nu toe heeft Real Madrid geen contact met Argentinië opgenomen. Wat Raul betreft, de club wil niet dat hij zo snel met het hoofdteam van Real Madrid gaat werken. De club is echter van mening dat de Spanjaard in de toekomst zeker het team zal leiden