Netherlands

Vermiste Celine (15) gevonden in woning in Den Haag, 31-jarige man opgepakt

De 15-jarige Celine uit het Brabantse Berghem is rond middernacht aangetroffen in een woning in Den Haag. Een Hagenaar van 31 is opgepakt voor haar vermissing, meldt de politie donderdag.

Net na middernacht werd al duidelijk dat het meisje, dat sinds vrijdag werd vermist, woensdagavond laat ongedeerd was teruggevonden en dat een verdachte was aangehouden.

‘Leek wel een film’

Een buurman verklaart aan Brabants Dagblad dat de aanhouding van de 31-jarige man niet ongemerkt voorbij ging. “Ze vielen met tien agenten de woning binnen en riepen heel hard ‘politie! politie’. Een kwartier later brachten ze de man naar buiten en stopten ze hem in een onherkenbare auto. Het leek wel een film. Er gebeurt hier normaal nooit wat.”

Even daarvoor vroeg de politie hem om hulp. “Er werd rond 23.00 bij mij aangebeld met de mededeling dat de politie voor de deur stond. Ik zag geen politieauto voor de deur staan, dus ik dacht dat het om een grap ging. Maar later belden ze opnieuw. Ze vertelden dat ze voor de ontvoering op het nieuws kwamen. Ik had dat toevallig een uur van tevoren gelezen. Heel heftig.”

Lees ook: Vermiste Celine (15) uit Berghem ongedeerd gevonden

Eerder op woensdag werd een Amber Alert uitgegeven voor de vermissing van Celine. Volgens de politie was zij mogelijk in levensgevaar en in “zorgwekkend gezelschap”. Ze zou vrijdag door een onbekende man vlakbij haar woning in Berghem zijn opgepikt en vervolgens zijn weggereden. De politie laat weten dat “nadere info” over de zaak hoogstwaarschijnlijk donderdag volgt.

Zielsgelukkig en opgelucht

De familie van Celine is onderweg om haar op te halen, laat hun woordvoerder Jeroen Baardemans weten. “Ze zijn enorm blij, zielsgelukkig, opgelucht, alles wat je maar kunt bedenken, dat Celine veilig en in goede gezondheid is aangetroffen en dat ze weer met haar herenigd kunnen worden.”

Over details van wat er is gebeurd zegt Baardemans geen uitspraken te kunnen doen. Hetzelfde geldt over de verdachte. “Dat zijn echt zaken die verder uit het politieonderzoek moeten komen. Dat is voor de familie nu ook van later zorg.”

ANP

Football news:

Gladbach fans maakten een geluid in het Inter hotel in de ochtend en lieten honderd blikjes Cola achter. In 1971 werd de wedstrijd daarom geannuleerd, waarbij de Italianen 1:7
VAR-vraag voor het eerste doel tegen Loko: was er zeker geen offside? We kregen een schot te zien, maar niet overtuigd
Steve McManaman: Real Madrid is een verouderingsteam. Ze hebben nieuwe spelers nodig als ze hun vorige hoogten willen bereiken
ISCO zou in januari naar Sevilla kunnen verhuizen. Lopetegui is persoonlijk geïnteresseerd
Bilyaletdinov over de Champions League: Loco kan de groep verlaten. In de 6de ronde kan Bayern worden verslagen. De voormalige Lokomotiv middenvelder Diniyar Bilyaletdinov sprak voor de Champions League wedstrijd, waar de spoorwegwaymen met Salzburg zullen spelen
Zlatan Ibrahimovic: ik dacht erover om met pensioen te gaan, maar ik wilde de mentaliteit van Milaan
In de zomer van 2021 koopt Real Madrid geen Mbappe als gevolg van de crisis (Le Parisien)