Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Verlaging benzineaccijns is alweer grotendeels verdampt

De benzineprijs is sinds de accijnsverlaging van 1 april alweer fors opgelopen. De adviesprijs voor 1 liter benzine is nu 2,355 euro, na de accijnsverlaging was dat ruim 10 cent lager. Dat blijkt uit gegevens van UnitedConsumers.

"De files zijn weer terug en de prijsstijgingen ook", zegt directeur Paul van Selms van UnitedConsumers. Een veel logischere verklaring is er momenteel niet, want de olieprijs is recentelijk niet veel harder opgelopen.

Sinds de oorlog in Oekraïne gaan de brandstofprijzen door het dak. Op 10 maart werd het recordniveau van 2,502 euro per liter aangetikt voor benzine en 2,375 euro voor diesel. "Zonder de accijnsverlaging zou nu weer sprake zijn van een nieuw record", concludeert Van Selms.

De accijnsverlaging bedroeg 17 cent per liter. De prijs per liter daalde nog wat meer, doordat over het totaal aan inkoop, marge en accijns ook nog btw in rekening wordt gebracht.

Volgende week gaat de accijns in Duitsland fors omlaag. Mogelijk heeft dat een drukkend effect op de prijzen hier, doordat het tot een afname van de vraag zou kunnen leiden.