Netherlands

Verkeer in Kerkwijk en Bruchem moet veiliger

De verkeersoverlast in Kerkwijk en Bruchem wordt aangepakt. Dat beloofde wethouder Posthouwer van Zaltbommel tijdens een commissievergadering waarin Burgerinitiatief Verkeersveiligheid Bruchem-Kerkwijk het probleem aan de orde stelde.

De inwoners noemen vooral de Molenstraat onveilig. Die weg is de belangrijkste schoolfietsroute voor kinderen uit de regio én een uitvalsroute voor dorpsbewoners. Ook is de weg het domein van fietstoeristen en wandelende ouders met kinderen.

Door vrachtwagens en trekkers die van Gameren, Nieuwaal en Zuilichem naar de kassen aan de Sarskampseweg rijden, ontstaan er gevaarlijke situaties, benadrukte inspreker Muijen. „Er rijden gemiddeld zestig vrachtwagens per dag over de Molenstraat. De weg is niet ingericht op zo veel vrachtverkeer.” En waar de chauffeurs zich overdag nog aan de maximumsnelheid houden, wordt er ’s nachts veel harder gereden. „Dan wordt de straat een racebaan.” Ongelukken deden er zich het afgelopen jaar niet voor, zei de inspreker op vragen van commissieleden. „Maar we constateren dagelijks gevaarlijke situaties. Vrachtwagens razen langs fietsers en erven of moeten uitwijken voor kinderen.”

Overleg met transportbedrijven leverde de verontruste inwoners wel „begrip” op, maar het leidde er niet toe dat de vrachtwagens een andere route kozen. „Omrijden kost geld, zei een ondernemer.” Politiek Zaltbommel neemt het burgerinitiatief serieus. „De situatie rond de school in Kerkwijk is onverantwoord”, weet CDA’er Groeneveld uit ervaring. SGP’er Van der Toorn: „De gemeente moet een sturende rol op zich nemen.” Hij drong aan op het houden van verkeersmetingen.

Verkeerswethouder Posthouwer wil de overlast stevig aanpakken door aanpassing van de verkeerssituatie, gedragsbeïnvloeding van ondernemers en chauffeurs en handhaving. Hét middel om het zware verkeer uit de dorpen te weren, is volgens Posthouwer het onaantrekkelijk maken van de route. De Molenstraat afsluiten voor vrachtverkeer is echter niet aan de orde. „Dat levert problemen op met bestemmingsverkeer. Zo’n maatregel is in de praktijk bijna niet te handhaven.”

Football news:

Atalanta Director: alles is goed met Miranchuk, er zijn geen symptomen van coronavirus
Kovid speelt het Letse Kampioenschap: het team kreeg slechts 8 personen (maar nog steeds niet afgemaakt)
Gerard Pique: we hopen allemaal dat Messi zal verblijven in Barca
Agent van het coronavirus vanaf het begin: ik voel me prima. Een test is een test
Barcelona heeft in principe overeenstemming bereikt met de spelers om de salarissen te verlagen. De club zal 122 miljoen euro besparen
Barca presidentskandidaat farre: we moeten Neymar terughalen. Hij wil ook
Maradona ' s zoon nam afscheid van zijn vader: je zult nooit sterven, want Ik zal van je houden tot mijn laatste adem.Diego Maradona Jr., de zoon van overleden voormalig Argentijnse voetballer Diego Maradona, nam afscheid van zijn vader. Je hebt geen idee hoe gelukkig ik met je was... Ik voelde me onoverwinnelijk toen jij er was. Je hebt geen idee hoe erg ik je knuffels zal missen, hoe erg ik de tijden zal missen dat we samen zaten en onze geliefde Napoli zagen spelen! En mijn kinderen? Hoe kunnen ze leven zonder zo ' n liefhebbende grootvader? Ik beloof dat ze je altijd zullen herinneren, je beschermen en trots over hun grootvader spreken. Papa, kapitein van mijn hart, Je zult nooit sterven, want Ik zal van je houden tot mijn laatste adem. Wacht op mij, Ik zal je vinden als mijn tijd komt, want ik heb altijd bij je willen zijn. Omdat de zoon niet bang is voor iets naast zijn vader. Goede reistien van mijn hart. Ik hou van jeMaradona' s zoon schreef op instagram. Maradona is de belangrijkste figuur in het leven van regisseur Paolo Sorrentino. Hij gelooft dat Diego hem gered heeft van de dood en noemt de Argentijn zijn gids naar de wereld van de kunst