Netherlands

Vereniging van Nederlandse Gemeenten: uitstellen van verkiezingen altijd mogelijk

 
   
 

Er bestaat geen moment dat de voorbereidingen van de verkiezingen dermate vergevorderd zijn dat ze wel door moeten gaan. Dat meldt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) na berichten over een point of no return dat bereikt zou zijn.

Een VNG-woordvoerder laat aan Binnenlands Bestuur verder weten dat alleen de regering dit kan bepalen en dat ze enkel uitvoeren wat er wordt gevraagd. Wel kan deze vraag op een gegeven moment te intensief worden voor de gemeenten:

“Anders is het als er opeens extra maatregelen worden genomen. Dan rijst de vraag of het organiseren van de verkiezingen nog wel uitvoerbaar is.”

Een aantal burgemeesters pleitten onlangs voor het uitstellen van de verkiezingen. Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken voelt daar vooralsnog niks voor. Volgens haar kunnen de verkiezingen veilig genoeg worden georganiseerd. De minister zal de Kamer voor het verkiezingsreces nog een laatste stand van zaken geven wat betreft de gemeentelijke voorbereidingen.

Burgers die Ollongren willen helpen met het feest van de democratie zijn meer dan welkom. 183 gemeenten zoeken gezamenlijk nog zo’n 70 á 80.000 stembureauleden (!). Meer info HIER.

Football news:

Gerrard ' s Rangers hebben het Schotse kampioenschap eerder dan gepland gewonnen. Dit is hun eerste titel in 10 jaar
Pep Guardiola: Solskjaer is een geweldige coach, Manchester United wordt steeds moeilijker te verslaan elk jaar
Fowler op Salah: als hij wil vertrekken, moet hij verkopen. Zoals Coutinho. Het geld werd genomen door Van Dijk en Alisson, voormalig Liverpool-spits Robbie Fowler is van mening dat de club Mohamed Salah moet verkopen
Meer dan een foto! Vandaag, de toekomst van Messi wordt beslist
Solskjaer op de wedstrijd met de stad: vlinders in de maag, bloed kookt, je voor te bereiden met een gedachte: Dit is een uitdaging voor mij
Als Lukaku de Gouden Bal won, zou ik niet verbaasd zijn. Hij doet ongelooflijke dingen. Zaccheroni over de spits voormalig Inter hoofd coach Alberto Zaccheroni deelde zijn mening over de prestaties van spits Romelu Lukaku in het kader van de uitreiking van de Golden Ball award
Busquets, Alba, Roberto, Puig en Luis Enrique stemden in de presidentsverkiezingen van Barca